Evi Sachenbacher-Stehle testet positivt på stoffet metylheksanamin under vinterens OL i Sotsji. Stoffet er bare forbudt i forbindelse med konkurranser.

Den tyske 33-åringen ble sendt hjem fra OL, og i juli kom dommen på to års utestengelse. Det internasjonale skiskytterforbundet ga nylig samme straffe til russiske Jirina Starykh, som testet positivt for EPO like før Sotsji-OL.

Anker til CAS

Sachenbacher-Stehle hevder hun er uskyldig dømt og nekter å godta at straffen er like lang for henne som den er for utøvere som er tatt for EPO-bruk.— Jeg fikk i meg stoffet gjennom bruk av et kosttilskudd og ville ikke jukse. Det faktum at jeg nå blir satt i samme bås som dem som dopet seg på ordentlig, med mennesker som injiserte EPO i blodet sitt, er nesten verre enn utestengelsen, sier Sachenbacher-Stehle til tyske T-online.

Hun nekter å godta dopingdommen og anker til Idrettens voldgiftsrett (CAS). Skiskytteren vil ha straffen redusert til tre måneder.

- Vil ikke avslutte som forbryter

— Selv om jeg er 33 år, og tiden er i ferd med å renne ut, vil jeg ikke avslutte karrieren min som en forbryter, sier tyskeren.

Utestengelsen startet 17. februar i år, og dersom hun når frem med sin anken, vil hun kunne konkurrere igjen umiddelbart.