Vålerenga er på spissjakt etter at Vidar Örn Kjartansson ble solgt til kinesisk fotball for 20 millioner kroner.

Forrige uke ble det klart at klubben henter 20 år gamle Elías Már Ómarsson. Men Rekdal regner han mer som en bak spissen-angriper, og ikke en ren spiss.

Martin på prøve

Nå kommer Gary Martin på prøvespill. Og den 24 år gamle engelskmannen kan få jobben med å erstatte 25 målsmannen Kjartansson.

Ifølge vif-fotball.no skal spissen fra KR Reykjavik trene med Vålerenga torsdag og fredag, og er aktuell for spill i treningskampen mot Stabæk lørdag.

— Vi har lyst til å se om Martin kan bli vår nye toppscorer, og gleder oss til å ha han på trening og se han i kamp på lørdag, sier Kjetil Rekdal til klubbens hjemmeside.

Den 24 år gamle engelskmannen ankommer Oslo onsdag. Martin har scoret 30 mål på 54 kamper for KR Reykjavik siden 2012. Før dette hadde han 22 mål på 36 kamper for ÍA Akranes, skriver Vålerenga på sine nettsider.

Vil ha tre nye

I forrige uke kunne Rekdal fortelle Aftenpostens lesere at klubben jakter tre nye forsterkninger. Blant dem er et førstevalg på topp.

— Vi trenger en spiss som er et klart førstevalg. Så ønsker jeg meg en sentral midtbanespiller, samt en angrepsspiller som kan bekle flere posisjoner. Får vi på plass dette får vi en bredere dekning og økt konkurranse. I forsvaret er vi ferdige. Der vil Kjetil Wæhler og Jonatan Tollås sette sitt preg og bidra til økt konkurranse, sa Rekdal.