Hun har ikke bare VMs lengste hår (se video), men også flest titler. VM-triumfen i Dublin lørdag var hennes tolvte mesterskapstittel. Derav "verdens beste".

Foran foran mesterskap var hun veldig spent, fordi hun hadde tapt mot en sterk finsk motstander i Scandinavion Open for kort tid tilbake.

Men da de to møtte i semifinalen var Asker-jenta sjef.

I finalen ventet russiske Lilia Sharapova. Det ble grei skuring. Næss vant 3-0. — Nå kan jeg senke skuldrene, men det føles som om jeg har drukket ti kopper kaffe. Jeg er så full av energi at jeg kunne gått én kamp til, sier den ferske verdensmesteren.

I kamp fletter hun somnregel sitt lange, lyse hår.

Les vår forhåndssak før VM:

Næss forteller at hun aldri hadde møtt den russiske motstanderen tidligere, og derfor var hun ekstra spent.

— Jeg liker å visualisere i forkant, men nå måtte jeg bare konsentrere meg om meg selv.

- Dette var din tolvte tittel. Blir du aldri mett?

— Nei, så lenge jeg synes det er gøy, skal jeg holde på. Det er dette jeg kan, så jeg fortsetter satsingen.

Senere lørdag fulgte Robert Paulsbyen opp med et imponerende gull mot tyrkisk motstand i tungvektsklassen.

– Jeg følte meg sterk før kampen og jeg hadde det psykiske overtaket fra start, det så jeg i øynene hans. Men han fightet og var veldig sterk. Det har vært en utrolig spenning hele uka. Jeg har hatt det smertefullt på grunn av nerver. Nå er jeg veldig lettet og fornøyd, sa Paulsbyen til NTB etter at gullet var sikret.

Overgår seg selv

VM-finalen i klasse 60 kg fullkontakt ble en kamp som Næss hadde kontroll på fra begynnelse til slutt. Det var en ren maktdemonstrasjon.

Næss startet bestemt og plukket rene treff. Russeren kom mer med i andre runde, men der ble det også stopp. Den norske veteranen er like sulten nå som første gangen hun ble mester i 2008. Nå har hun fire EM-gull og tre VM-gull og fire profftitler. Dessuten seier i Combat Cames i Kina, som er kampsportens svar på OL.

Hun konkurrerer for klubben Fighter, der trener Daimi Akin betyr mye. Han er også landslagstrener.

— Hun overgår seg selv hver gang og det i mesterskap. Det er helt sykt, sier landslagstreneren til Aftenposten.

Han har fulgt Næss i veldig mange år og sett utviklingen.

— Hele veien fra første kamp i 2008 har hun hatt like mye vilje. Den mentale styrken har vært der. Hun var i utgangspunktet ikke noe talent, men en arbeidsutøver. Og det har hun kommet langt med. Jeg er imponert og overveldet.

Neste år er det amatør-EM. Dessuten blir det trolig en ny VM-proffkamp, der hun skal forsvare beltet. I proff er det enkeltkamp, mens det i amatør-VM, som i Dublin, er turnering.