Vålerenga-Strømsgodset 1–1

ULLEVAAL STADION: I går var Erik Espeseth på Ullevaal stadion som Vålerengas nye daglige leder.

Han sa opp i Strømsgodset hvor han var daglig leder i drøye seks år og har tatt overgang til Oslo-klubben. I sin første kamp som Vålerenga-sjef var motstander gamleklubben.

— Jeg jublet ikke vilt da Vålerenga scoret, sa han etterpå. Men det sportslige er nå en side av jobben. Han har andre store utfordringer.

Mange som ikke kom

Klubben har ikke tapt en seriekamp siden 9. juli. De klatrer på tabellen og for ikke mange år siden ville et slikt oppgjør mot Strømsgodset fra nabobyen Drammen ha trukket 12–13 000 tilskuere. Denne lørdag ettermiddagen hadde Vålerenga solgt 8400 billetter. Men det var ikke mer enn 6–7000 tilskuere innenfor portene.

Erik Espeseth er Vålerengas nye daglige leder. Han har mange utfordringer. Ikke minst blir det en tøff oppgave å få flere til Ullevaal. Foto: KURT B.M. HAUGLI

— Slik sesongen har utviklet seg for Vålerenga, har jobb nummer en vært å unngå nedrykk. Men det å fylle opp stadion blir et litt mer langsiktig prosjekt, sier Espeseth

49-åringen er enig i at det burde vært flere på Ullevaal stadion hvor 20.000 tomme seter lyste rødt og blått mot spillerne da de entret banen.

Han har ingen umiddelbar løsning.

– Vi må jobbe mot klubbene i Oslo-området. Og vi må få ordentlig tak på våre partnere igjen. Det kan bidra til å fylle stadion. Deretter vil det helt sikkert hjelpe å få sin egen lekegrind etter hvert, sier Espeseth.

Kode som må knekkes

Vålerenga trener og påtroppende sportsdirektør, Kjetil Rekdal, innrømmer at det svir å se såpass mange tomme seter på Ullevaal.

— Vi har en stor utfordring her. Det er vanskelig å si her og nå hvordan vi skal knekke denne koden. Men vi må klare å gjenskape Vålerenga som Oslos stolthet. De klarer å fylle stadion i Bergen og Trondheim. Hovedstaden burde være i stand til det samme, sier Rekdal.

Også spillerne merker seg at det er langt mellom tilhengerne inne på stadion.

— Jeg er skuffet. Jeg hadde forventet flere skulle være flere her i dag, sier Ghayas Zahid.

Banens beste

Han var Vålerengas og banens desidert beste spiller i det uavgjorte oppgjøret mellom Vålerenga og Strømsgodset. Når vi påstår at han var like kreativ som resten av Vålerenga tilsammen, er ikke Vålerenga-trener Kjetil Rekdal uenig.

— Zahid er i form. Han gjør mye bra, men jeg er ikke fornøyd med medspillernes bevegelser rundt ham.

I 50 minutter levde kampen mellom Vålerenga og Strømsgodset opp til klisjeen om at det var like underholdende som å se maling tørke.

Plutselig liv i kampen

De siste 40 minuttene kom til å berge dagen for dem som nå en gang hadde tatt turen til Ullevaal.

Det var Strømsgodsets Eirik Ulland Andersen som sørget for at de som hadde duppet av på de blå Ullevaal-setene bråvåknet. Han satte inn Strømsgodsets ledermål etter bare fem minutters spill av andre omgang.

Herfra og ut lignet dette mer på en helt vanlig fotballkamp. En bitte liten sjansebonanza fulgte i minuttene etter målet.

Vålerenga som ikke har tapt siden 9. juli, hadde åpenbart ikke til hensikt å tape denne gangen heller. Mange spillere hadde hatt en tung første omgang. I andre omgang var Ghayas Zahid tilbake som den dominerende kreative kraften i Vålerenga.

Klassisk scoring

Derfor var det ikke overraskende at det var han som var arkitekten til utligningen. Han kom seg ned til linja og la ut en klassisk 45-grader. Der sto Simen Juklerød. Han satte ballen i mål via et Godset-bein. Hans tredje scoring for sesongen.

Etter dette handlet det hele om en åpne fotballkamp hvor begge lag hadde gode muligheter til å avgjøre.

Det endte likevel i poengdeling.

— Og det var greit at det ikke ble noen vinner i dag, sier Kjetil Rekdal. Litt fornøyd med poengdeling på en dag hvor han ikke var fornøyd med alt.