Ronny Deilas Celtic vant 1-0 borte over tabelljumbo Ross County lørdag. Klubben økte dermed forspranget til Aberdeen i den skotske gullkampen.

Da Aberdeen snublet borte mot St. Johnstone fredag og bare fikk med seg ett poeng, utnyttet Celtic muligheten til å gjøre luken til annenplassen større lørdag.

Etter en målløs første omgang, der lite skjedde, sikret Deila og co. seieren med et mål tidlig i annen omgang. Ross County, som ligger sist på tabellen med elleve poeng, hadde lite å stille opp med.

Syv minutter etter pause hadde Celtic flaksen på sin side. Kris Commons forsøkte lykken og ladet skuddfoten fra 30 meter.

En Ross County-forsvarer forsøkte å blokkere skuddet, men mislyktes og ballen gikk i en bue over målvakt Antonio Reguero og i nettet. Gjestene kontrollerte inn til 1-0 etter scoringen.

– Ross County forsvarte seg bra, slik de gjorde på Celtic Park. Det er en liten bane, så det var ikke lett å få opp tempoet, men holdningen til guttene var veldig god, sa Ronny Deila etter kampen.

Seieren var Celtics fjerde strake i den skotske eliteserien. Storklubben leder nå med seks poeng på Aberdeen. Deila har virkelig fått fart på sitt lag etter en svak start på managerlivet på balløya.

Stefan Johansen spilte ikke lørdagens kamp. Landslagsspilleren sliter med en hodeskade.