Den store snakkisen etter 1-1-kampen mellom TIL og Sandefjord var om Kjell Rune Sellins annulerte scoring tidlig i 2. omgang skulle blitt annulert eller ikke.

Kjell Rune Sellin, her i duell med Tromsøs Gjermund Åsen, fikk en scoring annullert søndag kveld. Nå har klubben lagt inn protest. Foto: NTB Scanpix

Da TIL skulle ta avspark på stillingen 0-2, gjorde dommer Ola Hobber Nilsen helomvendig og annullerte scoringen, angivelig etter at han hadde sett situasjonen rulle over storskjermen.— Dommeren annullerer målet på en dårlig magefølelse. Det er en sånn verden vi lever i. I tillegg kommer den etter at det er vist på storskjerm og publikums reaksjoner. Jeg syns det her stinker, sa en tydelig irritert Bohinen til C More etter kampen.

Levert klage

Sandefjord har nå lagt inn protest på annulleringen av 2-0-målet i Tromsø.

– Vi krever at målet ikke annulleres. Det er på bakgrunn av vurderingen av annulleringen, som tilsynelatende er gjort på en magefølelse, sier Sandefjords daglige leder Per Ketil Berg til NRK.

Han har nå sendt en formell klage til Norges Fotballforbund (NFF), skriver NRK.

Magefølelse

Videodømming er foreløpig ikke tatt i bruk i moderne fotball, men det kunne for mange se ut som det ble gjort et unntak på Alfheim.

— Det er feil. Vi kommuniserer med en gang ballen går i mål, og snur etter en diskusjon med hele dommerteamet, sa Hobber Nilsen til iTromsø om situasjonen.

— Er det riktig å ta en avgjørelse basert på "magefølelse"?

— Nei, det er ikke det. Gjennom en kamp så har man mange vurderinger. Derfor bruker man teamet, man kommuniserer sammen og finner en beslutning. Noen ganger er det riktig, noen ganger feil, men man må ta en avslutning der og da, sa kveldens hoveddommer til iTromsø etter kampslutt.