– Det er ikke noe som er 100 prosent avklart. Det er mange prosesser jeg må gjennom først, men det er veldig aktuelt å få dette til, sier Rekdal.

Sunnmørsposten er kjent med at AaFK-treneren har vært i kontakt med flere forlag som kjemper om å få gi ut 43-åringens biografi.

– Det er mange som har spurt om jeg vil skrive bok for dem, så det skal ikke bli noe problem å få det til. Det er viktig for meg at jeg finner noen som kan skrive boka slik jeg ønsker den kan være, sier Rekdal.

Bokplaner i 2004. Tilbake i 2004 var planen at Se og Hør-grunnlegger Knut Haavik skulle skrive 43-åringens biografi, men Rekdal valgte til slutt å legge det på vent.

– Tidspunktet er ikke riktig. Dersom jeg hadde gitt ut bok nå, hadde den handlet mest om spillerkarrieren. Jeg har et ønske om å få med litt av trenerkarrieren også, sa Rekdal til Aftenposten den gangen.

Selv om det ligger an til at biografien blir skrevet i løpet av året, tør ikke 43-åringen å garantere at det skjer.

Kan komme i år

– Det er ikke sikkert jeg får tid til det i 2012. Det er mulig det må utsettes til senere, men det er fortsatt for tidlig i prosessen til å slå det fast allerede nå, sier han.

I forrige uke ble det klart at Berit Riise kommer med sin biografi i mars. Ifølge Martine Aurdal, som har ført biografien i pennen, kommer hun med sprengstoff.

– Kommer du med sprengstoff?

– Det er ikke godt å vite hvordan boka blir. Jeg kan ikke allerede nå stå her og si at boka blir sånn og sånn, sier Rekdal og legger til:

– Men jeg har ikke lyst til å skrive ei bok bare for å skrive ei bok. Det skal være ei innholdsrik bok som leverer noe, sier AaFK-treneren og smiler lurt.