I «takkebrevet» erkjenner den sparkede manageren at resultatene og prestasjonene ikke har levd opp til det «fansen er vant med eller forventer».

— Jeg forstår og deler fansens frustrasjon, skriver Moyes i brevet.

Moyes brukte enorme summer på å hente Marouane FellainiandJuan Mata til klubben, men vant likevel kun 27 av 51 kamper i løpet av sine 295 dager i Manchester.

I brevet dropper han å takke spillerne for innsatsen.

— Mistet garderoben

— Denne jobben er enorm, men jeg har jobbet knallhardt hele veien og det samme gjelder trenerstaben. Jeg vil takke dem for deres engasjement og lojalitet, sier Moyes og unlater dermed å takke spillerne.

Flere engelske medier har spekulert i at Moyes etter hvert mistet tilliten til spillerne. At han nå dropper å takke dem, setter ikke akkurat noen stopper for de ryktene.

Moyes skriver at det måtte gjøres store endringer i førstelaget, men erkjenner også at resultatene og prestasjonene ikke har vært gode nok i det han kaller en «overgangsperiode».

Han mener troppen trenger en totalrenovasjon.

— Ombygging av førstelaget

— Vi var fullt fokusert og forpliktet til den grunnleggende ombyggingen av A-lagstroppen som var nødvendig, sier Moyes.

— Men dette måtte oppnås samtidig med å levere resultater i Champions League og Premier League.

Det klarte ikke Manchester United. 7. plass i Premier League, og utslått i kvartfinalen i Champions League.

— Jeg er fortsatt stolt over å ledet laget til kvartfinalen i Champions League og jeg er takknemlig for at Sir Alex Ferguson trodde på meg og ga meg sjansen til å lede Manchester United, skriver Moyes.

- Å bli ansatt i denne klubben er noe jeg alltid vil være stolt av.

Flere medier, inkludert Sky Sports, skriver at Moyes har vært tydelig frustrert over at han ikke fikk mer tid av United-ledelsen. Han skal også ha vært meget misfornøyd med hvordan United-ledelsen håndterte situasjonen, ifølge Daily Mail.

For da David Moyes ankom Manchester Uniteds treningsfelt tirsdag morgen, hadde ingen i klubben varslet ham om at han skulle få sparken. Men det hadde eks-manageren allerede lest i avisen.

– Hvordan kunne dette lekke til pressen før jeg visste av det, skal en sint Moyes ha spurt.