Statistikksenter Eliteserien:

Det anerkjente tyske fotballmagasinet Kicker melder at forhandlingene mellom Vålerenga og Hannover 96 er i ferd med å bryte sammen.

Vålerenga skal allerede ha avslått et bud på åtte millioner kroner for Mohammed Abdellaoue (24).

TV2 Sporten meldte mandag at Oslo-klubben er villig til å selge den norske landslagsspissen hvis prisen nærmer seg 12 millioner kroner.

Hannover, som sliter økonomisk, skal ikke være villig til å betale mellomlegget, ifølge Kicker.

I helgen røk Hannover også ut av 1. runde i cupen mot 4. divisjonslaget Elversberg, noe som også betyr inntektstap.

— Vi har ergret fansen, mistet tilskuere og gjort sponsorer ulykkelige. Slik skildrer klubbdirektør Martin Kind tilstanden for Hannover.

Derfor må klubben lete etter billigere alternativer, mener Kicker å vite.

Irriterte tyskere

- De faktiske følgene er dramatiske. Vi tapte 250 000 euro (1,5 millioner kroner) på å ikke nå 2. runde i cupen , sier Kind.

Klubbdirektøren irriterer seg samtidig over forhandlingene med Vålerenga.

— Det går ikke an å forhandle når de hele tiden skal utvikle nye ideer. Da må vi vise utholdenhet og ha alternative planer klare.

Ifølge Kicker er det den tidligere Lillestrøm-spissen Olivier Occean som står øverst på Hannovers ønskeliste hvis klubben ikke blir enig med Vålerenga om Moa.

Kanadieren forlot Åråsen i sommer og signerte for Kickers Offenbach i Liga (nivå 3). Han har banket inn mål for Frankfurt-klubben etter overgangen.

- Bare spekulasjoner

— Det er bare spekulasjoner. Occean har vært en liten sensasjon i Tyskland, men han spiller på et lag som nok hører hjemme på tredje nivå, sier hans agent Lars-Peder Fosdahl til Aftenbladet.

Nylig slo Kickers Offenbach ut Bochum, som rykket ned fra Bundesliga i vår, ut av cupen.

— De vant 3-0 og Occean ble kåret til banens beste. Jeg tror ryktene har oppstått fordi folk fra Hannover så kampen, sier Fosdahl, som avviser at han forhandler med Hannover om en overgang for kanadieren.

- Det er helt utenkelig.

(Artikkelen fortsetter)

VIDEO: Moas mål i 2010

Moas fulltreffere anno 2010