I en fantastisk atmosfære preget av det oransje tilskuerhavet knuste Nederland verdensmestrene etter en stor førsteomgang.

Hareide satt ringside på Stade de Suisse, og var imponert — selv om han ville skryte mer av kampen enn av nederlenderne spesielt.

— Nederland var veldig effektive og scoret på det de fikk tidlig. De bragte Italia ut av balanse, og fikk spille på sitt beste med kontringer, fordi Italia måtte ta sjanser.

—|Så var de gode offensivt og balanserte defensivt, sa landslagssjefen til aftenposten.no.

Norge trakk Nederland i kvalifiseringen for 2010-VM i Sør-Afrika, og møter «Oranje» i tredje kamp, på Ullevaal 15. oktober.

— Det er et godt lag, ingen tvil om det. Men vi hadde jo den kommende verdensmesteren (Italia) i gruppa vår sist, så sånt er vi vant til. Og det gjør ikke oss noe at Nederland er gode nå. Vi skal forberede oss godt, og vi får kikket mye på dem her i EM, fastslår Hareide.

Marco van Bastens menn tok kommandoen i «jerngruppe» C med tre poeng, mens Frankrike og Romania spilte 0-0 i et gjesp av en kamp tidligere på kvelden.

— Bare det å komme seg ut av den gruppa er en prestasjon. Men det blir spennende å se Nederland nå i kamp to mot Frankrike, om de har det samme giret der, mot et fransk lag som nesten er tvunget til å vinne, understreker Åge Hareide.

ALT OM EM:

**Les alt om EM i vår EM-seksjon

Prøv dagens EM-quiz

Konkurrer på resultatbørsen

Hele EM-historien finner du HER!

EMs toppscorerliste**

Alt om EM-troppene HER!