Arsenal's Thomas Vermaelen (R) celebrates his goal against Fulham during their English Premier League soccer match at the Emirates Stadium in London November 26, 2011. REUTERS/Eddie Keogh (BRITAIN - Tags: SPORT SOCCER) FOR EDITORIAL USE ONLY. NOT FOR SALE FOR MARKETING OR ADVERTISING CAMPAIGNS. NO USE WITH UNAUTHORIZED AUDIO, VIDEO, DATA, FIXTURE LISTS, CLUB/LEAGUE LOGOS OR "LIVE" SERVICES. ONLINE IN-MATCH USE LIMITED TO 45 IMAGES, NO VIDEO EMULATION. NO USE IN BETTING, GAMES OR SINGLE CLUB/LEAGUE/PLAYER PUBLICATIONS Foto: Scanpix

Arsene Wengers menn var i storform i den hjemlige serien, mye takket være en god Robin van Persie. Nederlenderen er toppscorer i ligaen, og har de siste kampene virket å være den eneste som er i stand til å sette ballen i mål for «The Gunners».

Offsidemål

Van Persies spissmakker Gervinho har ikke imponert nevneverdig i sesongåpningen, og Wenger valgte å gi Andrei Arshavin en sjelden plass i startoppstillingen på bekostning av ivorianeren. Russeren svarte med sette ballen i nettet allerede etter tre minutter, men en beskjeden jubelscene ble avbrutt av linjemannen, som helt korrekt hadde vinket han av for offside.

Aaron Ramseys samarbeid med van Persie har vært en viktig faktor i de siste Arsenal-triumfene, og mot Fulham kunne de to ha gitt laget en ledelse. Nederlenderen fant den unge waliseren, men skuddet til Ramsey endte et godt stykke unna mål.

Laber førsteomgang

Førsteomgang fortsatte i et forbausende labert tempo, og ingen av lagene virket spesielt farlige foran mål. Noen småmuligheter var det riktignok, som da Moussa Dembélé testet Wojciech Szczesny minutter før hvilen.

Hjemmelaget var ikke noe hvassere, og når Arshavins halvhjertete forsøk på et brassespark tilslutt stod frem som en av omgangens høydepunkt, sier det sitt om et passivt Arsenal-lag.

Det lave tempoet fortsatte i den andre omgangen, men etter at timen var spilt viste van Persie tydelige tegn på at han begynte å våkne. Nederlenderen fikk ballen på hjørnet av sekstenmeteren, etter en lekker pasning fra Mikel Arteta.

Toppscoreren dro seg innover i feltet, og sendte ballen ned mot det lengste hjørnet. På streken stod Chris Baird, som med nød og neppe fikk avverget til hjørnespark.

Riise involvert i scoring

Arsenal virket å ha en tilsynelatende kontroll på kampen, da Fulham sjokkerte hjemmepublikummet. En lang ball inn i feltet fant John Arne Riise, som brystet ballen foran seg. Nordmannen jaget etter ballen, men ble slått av Thomas Vermaelen som sendte ballen inn i eget nett.

Minutter senere trodde Bobby Zamora at han hadde doblet ledelsen, men nok engang vinket assistentdommeren av for offside.

Arsenal-utligning

Målet tente en etterlengtet gnist i kampen, og Arsenal sendte innpå offensive spillere som Gervinho og Marouane Chamakh i håp om å hente inn Fulhams forsprang.

Men det var fra de defensive rekkene utligningen skulle komme. Ti minutter før slutt gjorde syndebukken Vermaelen opp for seg da han steg til værs i gjestenes sekstenmeter, etter et innlegg fra Theo Walcott.

Arsenal jaget seiersmålet, og skrek etter straffespark fem minutter før slutt. Van Persie avslutter i en Fulham-forsvarer, og strakk armene i været. Dommer Mike Dean var derimot ikke enig i at det var hands, og vinket spillet videre.

Dermed røk Arsenals seiersrekke, som før kampen viste fem strake tre-poengere. Fulham tok et viktig poeng på bortebane, og har nok størst grunn til å være fornøyd med kampen.