• Vi kommer tilbake med mer.

Veigar Pall Gunnarsson-overgangen fra Stabæk til Vålerenga har utviklet seg til å bli en real farse.

Gunnarsson ble solgt for 1 million kroner – langt under det som er antatt markedsverdi for spilleren. Blant annet har Rosenborg offentliggjort at de i sommer la inn et bud på 2,5 millioner kroner, pluss bonuser, for spilleren.

Islendingens tidligere klubb, Nancy, hadde en avtale om å få 50 prosent av overgangssummen, og nå er Stabæk og Vålerenga under politietterforskning for overgangsshandelen.

I dag melder Stabæk på sin hjemmeside at de er enige med Nancy om en økonomisk kompensasjon i forbindelse med saken.

Klubbene skal ifølge pressemeldingen ha vært i dialog siden 30. oktober, og nå er det klart at Stabæk skal betale Nancy totalt 200 000 euro i kompensasjon — litt i underkamp av 1,6 millioner kroner.

— Denne avtalen er ingen innrømmelse fra Stabæk, og er inngått helt uavhengig av NFFs vurdering av den såkalte Gunnarsson-saken. Dette er en avtale for å sikre at Nancys interesser er tilstrekkelig godt ivaretatt, sier Jarl Øverby, konstituert styreleder i Stabæk Fotball.

Fakta om Gunnarsson-saken:

  • 30. juli ble Stabæk-spiller Veigar Páll Gunnarsson offisielt klar for Vålerenga for én million kroner. Gamleklubben Nancy hadde krav på 50 prosent av den summen.

  • Overgangen viste seg å være mer omfattende da Vålerenga i samme periode sikret seg en opsjon på 15-årige Herman Stengel – for fire millioner kroner. Påtalenemnda mener dette må sees i sammenheng.

  • 27. oktober kommer påtalenemndas innstilling: * Stabæk kan bli straffet med maksstraff på 500 000 kroner. Vålerenga med 350 000 kroner. Stabæk-leder Erik Loe: Tap av rett til å ha valgte eller oppnevnte tillitsverv innenfor NFF for en periode på 18 måneder. Sportslig leder Inge André Olsen: Tap av rett til å ha valgte eller oppnevnte tillitsverv innenfor NFF for en periode på 18 måneder. Sportslig leder i VIF, Truls Haakonsen: Tap av rett til å ha valgte eller oppnevnte tillitsverv innenfor NFF for en periode på 12 måneder.

  • Tirsdag 8. november fikk TV 2 tilgang på en e-post som viser at Rosenborg la inn et lignende bud. Gunnarsson for én million og Johan Andersson for 4,25 millioner kroner.

  • Stabæk og Vålerenga risikerer strenge straffer etter at påtalenemnda har gransket saken.

  • Rosenborg er foreløpig erklært fri for skyld, men påtalenemnda har etterlyst ytterligere informasjon om noen sider av budet på pakkeløsningen. Hoftun sier han kjente til videresalgsavtalen Stabæk hadde med Nancy.

  • 17. november bestmte politiet seg for at de etterforsker overgangsskandalen, og dermed kan det bli straff for Stabæk, VIF og RBK. Samme ettermiddag går fristen ut for partene til å sende inn tilleggsinformasjon til Påtalenemnda og NFFs Doms- og Sanksjonsutvalg pr. post. Frist for partene Dom i saken er ventet før jul, men muntlige avhør kan drøye en avgjørelse til over nyttår.