Henning Bergs Legia Warszawa feide forbi Celtic med 6-1 i den tredje kvalifiserinsrunden til Champions League, men nå er triumfen verdiløs.

UEFA har nemlig kastet ut Legia fra Champions League for å ha brukt en spiller som ikke var spilleberettiget.

Viasat-ekspert Vidar Davidsen raser mot beslutningen

— Dette er en skandaløs avgjørelse som handler om at UEFA heller vil ha Celtic med i Champions League, skriver Davidsen på Facebook.

Spilleren man ikke skulle brukt var Bartosz Bereszynski. Han kom inn tre minutter før slutt onsdag, da Legia allerede ledet 6-1 sammenlagt.

— Tidligere har UEFA brukt bøter ved tilsvarende feil, mens de i et tilfelle som også gjelder, Celtic benyttet diskvalifisering (mot Sion i 2011, journ. anm.). Denne avgjørelsen stinker det av. En helt uforståelig avgjørelse som man må være skikkelig UEFA-byråkrat for å kunne forsvare, skriver Davidsen.

- Synd på Berg

Jan Åge Fjørtoft er frontfiguren for Viasats Champions League-sendinger, der nåværende Celtic-manager Ronny Deila hadde jevnlige gjesteopptredener.

Det er imidlertid sympatien for Henning Berg som dominerer i Fjørtofts tanker etter UEFA-dommen.

— Først og fremst syns jeg veldig synd på Berg. Han forberedet seg fabelaktig til kampen, og vant 6-1, mot Celtic som var favoritter på forhånd. Han sa selv at dette var hans største bragd som trener, sier Fjørtoft.

Fjørtofts kollega Roar Stokke har kommentert Champions League i en årrekke. Også han synes synd på Berg og Legia.

— Vi snakker ikke om et lag som vant marginalt, de gruset Celtic. Over to kamper var de et mye, mye bedre fotballag, sier Stokke.

- En kjempetabbe

Bereszynski fikk rødt kort mot Apollon i Europa League-gruppespillet forrige sesong. Han skulle egentlig ha sonet sin suspensjon i forrige kvalifiseringsrunde, men høyrebacken var ikke registrert til kampene, noe som kan bety at han offisielt ikke har sonet kampene.

UEFAs regler slår fast at «kun spillere med spilletillatelse kan sone suspensjoner».

Roar Stokke mener Legias glipp er ubegripelig.

— Jeg blir litt hoderistende av at det er mulig å gjøre en sånn tabbe, som blir så skjebnesvanger for et lag som ikke har vært i gruppespill siden 1995, sier Stokke.

— Dette kunne vært muligheten for Legia til å bli med i gruppespillet igjen, og få 100 millioner inn på konto. Det er en kjempetabbe. Det er knapt til å tro at en klubb kan komme i en sånn situasjon, sier Stokke.

- Superbonus for Deila

Fjørtoft mener UEFA burde brukt mer skjønn i sin vurdering av saken.

— Jeg pleier å si «hvor står det i regelboken at man ikke kan bruke sunn fornuft?». Når det er sagt, så er reglene veldig klare, og det er de samme reglene for alle, sier Fjørtoft.

— Samtidig ønsker alle som er glade i fotball at det avgjøres på banen, og ikke på kontorer, fortsetter han.

Celtic var altså store favoritter før de mislykkede kampene mot Legia. Fjørtoft mener den skotske storklubbens inngang til play-off-runden blir annerledes etter fadesen mot det polske laget.

— Ja. Nå vil de slå nedenfra. De var klart dårligere mot Legia, og nå er alt en superbonus for Ronny (Deila, journ .anm.). Men jeg klarer ikke å si at dette er fantastisk for Celtic, for jeg får så vondt av Legia, sier Fjørtoft.

Etter at Fjørtoft snakket med Aftenposten ble det klart at Celtic møter slovenske Maribor i play-off-runden.