ULLEVAAL (aftenposten.no): Det er midtbanekonstellasjonen det knyttes mest spenning til i forbindelse med uttaket til kampen mot Kypros fredag.

Landslagstrener Egil ”Drillo” Olsen savner at noen i midtbanetrioen sentralt markerer seg som åpenbare valg.

— Det tøffeste har vært å ta ut den sentrale midtbanen. Det er mange som er omtrent like gode, sier Drillo.

Etterlyser klare valg

I kveld kan U21-heltene fra Israel-EM Magnus Wolff Eikrem og Stefan Johansen få indreløperrollene.

Eikrem har i sesongstarten i nederlandske Eredivisie vært fast i en sittende midtbanerolle for Heerenveen, og kan fortelle om kamper foran fullsatte tribuner hver uke. At fotballen i Nederland går på tvers av prinsippene Drillo styrer etter og at det slik kan kreve en omstilling, tror ikke Eikrem vil bli noe problem.

- Formen er veldig bra. Jeg håper at jeg får spille fordi jeg tror at vi kommer til å ha ballen mye. Og det passer meg fint, sier Eikrem til aftenposten.no.

Spilleren med ni A-landskamper mener det er på høy tid at noen legger beslag på midtbaneplassene.

— Vi bør ha folk som skiller seg ut. Det har vært mye skifter på midtbaneplassene de siste kampene. Jeg skal i hvert fall gjøre mitt til at den blir min i mange år fremover. Det handler om å vise det i kamp, og ikke bare på klubblaget, sier Eikrem offensivt.

Ny generasjon

Sammen med blant andre Stefan Johansen er han en del av en ny generasjon som imponerte under U21-EM, og som er i ferd med å ta steget opp på A-landslaget.

- Forhåpentligvis kan vi ta over plassene til de som er eldre. Vi gjorde det veldig bra med EM-laget og fikk veldig mye skryt etterpå. Det var på U21-nivå, og nå har vi lyst til å vise at vi er gode nok for toppnivået. Det er en stor forskjell, men hvis du gir oss litt tid blir vi helt sikkert bare flere og flere, sier Eikrem.

Johansen fikk sin debut på A-landslaget i treningskampen mot Sverige forrige måned.

— Spranget er ikke så stort, men det er selvfølgelig små detaljer som avgjør. Først og fremst er det at du kommer til voksenfotball, der det er mer fysisk og hvor det går fortere enn i mange av kampene på U21, sier Johansen.

Han påpeker at han er en del av en generasjon som liker spill langs bakken, men understreker at spillestilen til A-landslaget ikke er ”så annerledes som folk tror.”

Maner til tålmodighet

Om Drillos kommentar om jevnheten mellom midtbanealternativene, kommenterer Johansen:

— Det jeg tror han mener med det er at vi har forskjellige typer som kan prege forskjellige kampbilder, og som passer til ulike typer taktikker.

Mot Kypros er kun seier godt nok for Norge, om VM-håpet skal holdes i live. Eikrem maner til tålmodighet.

- Det blir tøft, og det kan være vi må være veldig tålmodige. Hodene må ikke koke. Sveits avgjorde i det 89. minutt mot Kypros, og det kan hende vi må vente like lenge, sier Eikrem.