– Vi spiller på hjemmebane, foran våre egne supportere, og jeg tror at Real Madrid er favoritter.

Ordene tilhører Rafael Benitez og ble sagt i forkant av spanjolens første El Clásico som Real Madrid-sjef.

Men Real Madrid-stjernene klarte ikke leve opp til det selvoppnevnte favorittstempelet. På hjemmebanen Santiago Bernabeu tapte Galácticos hele 0-4, og ble regelrett ydmyket av Barcelona.

Se høydepunktene fra kampen nederst i saken!

La Liga-ekspert Petter Veland tror Rafa Benitez kan få sparken etter det ydmykende tapet mot Barcelona på hjemmebane. Foto: Ap

Det er det verste tapet i El Clásico siden Barcelona slo Real Madrid på Camp Nou 29. november 2010. ## Tror Real-sjefen får sparken

– Det er første gang hjemmesupporterne har bedt presidenten om å gå allerede i pausen. Real Madrid er inne i en veldig vond spiral, som jeg er veldig spent på å se utfallet av, sier La Liga-ekspert Petter Veland i Viasats sending.

– Jeg tenker at Benitez må gå. Det hadde ikke vært snakk om det hvis Real tapte 1-2, men dette var en forferdelig smell. Dette kommer rett etter tapet for Sevilla og folk er misfornøyde med Benitez fra før, fortsatte han.

Hjemmepublikummet viftet med hvite lommetørkler både i pause og etter kampslutt.

– Det er så mange minus at det må bety at Benitez må gå, sier Veland.

– En flau forestilling, oppsummerte Morten Langli.

Lionel Messi startet på benken for gjestene, men lagkameratene så ikke til å savne den argentinske magikeren. Neymar og Luis Suárez og Andrés Iniesta holdt lekestue med Real Madrids forsvar.

Sistnevnte var først ut. Suárez ble spilt igjennom av Sergio Roberto, og alene med keeper plasserte han ballen kaldt og rolig nede ved stolperoten med utsiden av høyrefoten.

Real Madrid hadde voldsomme problemer. Lite fungerte for stjernetrioen Bale, Benzema og Ronaldo. Heller James Rodriguez klarte å utfordre Claudio Bravo i Barcelona-buret.

Messi-comeback

FORTVILER: Cristiano Ronaldo viser tydelig hva han mener om Real Madrids prestasjon i sesongens første El Clásico. Foto: Ap

I motsatt ende var riktignok annerledes. Ti minutter før pausen økte Neymar ledelsen til 2-0, selv om scoringen trolig skulle vært annullert på grunn av offside. Like før pausen fikk gjestene en trippelsjanse til å øke ledelsen ytterligere, men solid forsvarsspill av Marcelo reddet hjemmelaget fra en fullstendig katastrofal førsteomgang.Andre omgang startet betydelig bedre, men den positive trenden ble brått knust da Andrés Iniesta banket inn 3-0 etter 53 minutter. Og først etter den scoringen ble Lionel Messi byttet inn til sin første kamp på neste to måneder.

Ti minutter før full tid gjorde Suárez ydmykelsen total. Messi fant Jordi Alba som flikket videre til Suárez. Uruguayaneren kom alene med Real-keeper Keylor Navas og gjorde ingen feil – 4-0 ble satt inn ved hjelp av en elegant lobb.

Rødt kort etter grisetakling

– Det du opplever i kveld må være et mareritt, Rafa Benitez. Det er som å se en skrekkfilm, sa Viasat-kommentator Roar Stokke.

På tampen ble Isco direkte utvist da han regelrett sparket ned Neymar. Dommeren var aldri i tvil – og det røde kortet var soleklart.

– Grisestygt. Det er dumskap, idioti! Få det bort! sier Petter Veland i Viasats sending.

– Forkastelig oppførsel, mener Morten Langli.