— Jo, du kan godt si at jeg fikk en litt brutal OL-debut, men det var samtidig gøy, og en fantastisk opplevelse å stå på banen og kjenne på stemningen på denne store arenaen, sa Iuel til NTB.

— Men løpet mitt ble litt surrete, la hun raskt til. Hun var tydelig skuffet over å ha løpt nesten ett sekund svakere enn hennes egen norske rekord fra EM i Amsterdam (55,79 sekunder). Da det gjaldt som mest i OL, klarte hun ikke å innfri.

Det var amerikanske Ashley Spencer som var best i Iuels heat med sterke 55,12 sekunder, så selv om det var litt fuktig på banen, var det mulig å løpe fort.

For passiv

— Jeg ble nok litt for passiv i den siste svingen, og jeg klarte ikke å holde 15 steg mellom hekkene lenger enn til den femte hekken. Det tapte jeg nok mye på, forklarte Iuel om løpet sitt.

— Den siste svingen ble veldig seig og lang, men starten var fin. De første fem hekkene satt absolutt som de skulle, men jeg burde ha klart å jobbe mer i den siste svingen, sa hun til NTB med en svært skuffet mine.

- Hvor skuffet er du nå?

— Det er klart jeg er ganske skuffet, for jeg hadde håpet på mer enn dette. Jeg trodde og håpet at tiden skulle blitt bedre, slik at jeg kunne kommet med i en semifinale. Det var målet, sa USA-studenten.

Hun ble også spurt om forholdene og det kraftige regnværet som gjorde at aktiviteten på banen ble avbrutt en times tid før hun skulle løpe selv, og at bane dekket var svært vått.

— Nei, jeg kan ikke skylde på forholdene. Det var likt for alle, og banen hadde ikke noe med dette å gjøre, sa en tapper Amalie Iuel.

Lært mye

Hun fortalte også at OL-starten hennes har vært lærerik. Allerede nå har hun begynt å se mot Tokyo, og da skal hun spille en annen og sterkere rolle.

— Nå er det slutt for meg for denne sesongen. Jeg reiser rett til USA for ta opp studiene herfra. Da blir det seks til åtte uker fri, for å lege skaden jeg har i foten, før jeg tar opp treningen for fullt igjen, sa hun til NTB.

Amalie Iuel sa også at den ekstra pausen hun fikk før hun skulle løpe, på grunn av regnet, ikke hadde virket inn på henne.

— Jeg har ofte slitt med å være veldig nervøs. Nervene merket jeg ingenting i dag. Det var kanskje litt for lite nerver da jeg gikk på banen, innrømmet hun.

Iuel la heller ikke skjul på at Karsten Warholms kanonløp med norsk rekord mandag formiddag hadde inspirert henne.

— Nå kommer jeg til å være heiegjeng for Karsten. Jeg har tro på at han kommer til finalen og kan ta medalje. Han er sterk nok til det både fysisk og psykisk, mente Amalie Iuel. (©NTB)