LILLESTRØM — ROSENBORG 3-4

ÅRÅSEN: Tre mål av Christian Gytkjær, festfotball og et kremmerhus av Fredrik Midtsjø. Rosenborg hadde full kontroll og gikk til pause med 4-0 i prestisjeduellen mot Lillestrøm på Åråsen.

Da øynet Mike Jensen og Rosenborg et uforglemmelig resultat og en festkveld som skulle toppe selv 5-0-seieren på samme bane i fjor.

KRITISK TIL ANDRE OMGANG: RBK-kaptein Mike Jensen likte ikke det laget presterte etter pause på Åråsen. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

— Vi trodde seieren var vår, erkjenner Matthias Vilhjalmsson overfor adressa.no.Det var den altså ikke. For etter pause raknet det for RBK. Nesten alt. Lillestrøm hadde tre baller i nettet og hadde også en fjerde scoring korrekt annullert. Likevel en omgang som gir grunn til bekymring.

— Vi skulle ikke slippe oss ned

— Vi stopper med å spille, vi stopper med å løpe, takle og følge de vi skal følge. Vi stopper med å forsvare oss, forsvaret er elendig, sier kaptein Mike Jensen.

Og presiserer:

— Da mener jeg ikke bare forsvarsspillerne, jeg mener hele laget. Det er elendig, sier Jensen.

Han hevder Rosenborg ikke la seg ned og feiret seieren i garderoben. Rosenborg skulle gå for mer, uten at det kom til syne i andre omgang.

— Vi skulle spille akkurat likt etter pause, gå for flere mål og ikke slippe oss ned, forteller dansken.

**SJEKK BØRSEN:

(krever innlogging)**

Kontroversielle situasjoner

— Det er dessverre en tendens vi har sett den siste tiden. Heldigvis gjør vi en pissgod første omgang, smiler han før han haster avgårde mot spillerbussen til Gardermoen.

BETENKT: Kåre Ingebrigtsen og sportslig leder Stig Inge Bjørnebye konfererer under kampen. Foto: Digitalsport

Egentlig så det ut til at trønderne hadde satt seg på den bussen tre kvarter tidligere enn de skulle.Christian Gytkjær hadde satt sitt første hat-trick i RBK og da Midtsjø banket inn 4-0 fra 17 meter rett før pause, var det fult fortjent. Kontrastene kunne knapt vært større til andre omgang. Da 60 minutter var spilt hadde Erling Knudtzon redusert én gang og fått ett mål annullert for offside i en kaossituasjon der LSK-benken mente dommer Svein Oddvar Moens dommerteam brukte storskjermen. Bare fire minutter senere leverte Malaury Martin en klassescoring og vips var ledelsen halvvert.

Ville ha straffe

— De spiller mange baller bak oss og får energi. Det er det som skjer. Vi kan ikke holde på sånn, sier Vilhjalmsson.

Det stoppet heller ikke der. Hjemmelaget fortsatte å kjøre, RBK tapte ball på ball på egen halvdel og Lillestrøm ropte gjentatte ganger på straffespark.

Mohammed Ofkir reduserte med LSKs tredje scoring ett minutt før slutt, men hjemmelaget kom aldri nærmere utlikning.