Åge Hareides Malmö var tilbake på vinnersporet i Allsvenskan da Sundsvall ble slått 3-0 lørdag.

Den regjerende mesteren har slitt tungt den siste tiden, men tok tre enkle poeng lørdag. Allerede etter to minutter tok laget ledelsen. Innleide Nikola Djurdjic, med fortid i Haugesund, sto bak scoringen. Samme mann serverte da en annen nykommer, Vladimir Rodic, satte inn 2-0 like før pause.

– Interessante spillere, og vi har bare sett starten av hva de kan få til. Vi spilte i det hele tatt med en god ro, og ble ikke for ivrige, oppsummerte trener Åge Hareide etter kampen.

Spissprofilen Markus Rosenberg satte spikeren i kista ti minutter før full tid.

Sparte spillere

Malmö møter Salzburg i mesterligakvalifiseringen kommende uke, og sparte derfor flere spillere. Magnus Wolff Eikrem og Andreas Vindheim ble sittende på benken, mens Jo Inge Berget ikke var med i troppen.

Den svenske veterankeeperen Johan Wiland, som ble hentet til Malmö fra Ståle Solbakkens FC København tidligere denne uka, fikk sin debut mellom stengene lørdag. Han skrøt også av nykommerne Djurdjic og Rodic.

– Malmö er en klubb som ikke kjøper dårlige spillere, det så du på de to som scoret våre første mål, sa veteranen.

Med lørdagens seier Malmö nummer fem på tabellen i Allsvenskan. Fem poeng skiller opp til serieleder IFK Göteborg, som har én kamp mindre spilt.

Hovda-mål

Åtvidaberg ligger fortsatt helt nederst på tabellen etter 1-2-tap mot Helsingborg hjemme. Norske Tor-Øyvind Hovda scoret trøstemålet i sin annen kamp for klubben.

Hovda er utleid fra Kalmar, som også gikk på en smell lørdag. Lagets norske keeper Lars Cramer slapp inn tre mål mot Häcken, samtidig som laget hans ikke klarte å score i bortekampen.