johansson.bred

Ifølge Magnus Johansson selv er det snakk om en treårskontrakt med jærklubben. Han bekrefter at Vålerenga også var ute etter ham som en trener under Kjetil Rekdal.

— Vålerenga har gitt en annen kandidat dette tilbudet, og det passer uansett meg best å være hovedtrener, sier Johansson til Aftenbladet. At Molde skulle være interessert i ham som ny trener, avfeier han som «bare tøv».

— Når begynner du i Bryne?

— Det er opp til klubbene å avgjøre. De har lovet å være fornuftige, svarer Johansson.

To kontrakter

Ifølge ledelsen i Løv-Ham er Magnus Johansson bundet av to kontrakter i Bergens-klubben: En som trener og en som markedsmedarbeider. Den ene kontrakten har en måneds oppsigelse, den andre tre måneder. Og oppsigelsestiden begynner ikke å løpe før den 1. i påfølgende måned. I teorien kan dermed ikke Johansson begynne som trener i Bryne før tidligst 1. februar.

I praksis er Johansson i sving på treningsfeltet for Bryne i løpet av få dager, hvis bare Bryne betaler.

— Vi står på bar bakke og kunne tenke oss å beholde Magnus et par måneder, sier Løv-Hams sportslige leder Svein Øvrebø til Aftenbladet.

— Hvis Bryne vil ha ham før, må klubben betale oss en kompensasjon. Jeg har alltid hatt sansen for Alf-Inge Håland og Bryne, og er sikker på at vi finner en løsning.

Fullroser

I Løv-Ham er de full av lovord om Magnus Johansson.

— Magnus har gjort en fantastisk jobb for oss. Han har æren for at vi gikk fra å være en middelhavsfarer i 2. divisjon til å holde plassen i 1. divisjon. Jeg er sikker på at Magnus ideelt sett ville begynt i Bryne i går. Han er ute etter resultater, sier Svein Øvrebø.

Hans kollega i Bryne, sportslig leder Alf-Inge Håland, er naturligvis fornøyd.

— Magnus Johansson har gjort et utrolig godt inntrykk. Vi skulle gjerne hatt ham nedover med en gang, men har ikke budsjettert med noen overgangssum. Jeg er blitt fortalt at denne saken skal løses smertefritt, sier Håland.

Håland understreker at lønna ikke var bøygen i jobben med å få Johansson til Jæren.

— Det fine med Magnus er at han ikke er vant til store ressurser. Han er opptatt av talentutvikling og å la unge spillere få tillit, sier Brynes sportslige leder.

Johansson selv sier han blir tiltrukket av Brynes klubbkultur.

— Dessuten er opprykk til eliteserien helt i samsvar med mine ambisjoner.