I tur og orden har Egil "Drillo" Olsen, Ståle Solbakken og Henning Berg mislyktes i sine forsøk på i lede fotballklubber i England. Derfor mener "Perry" det er viktig at Ole Gunnar Solskjær nå lykkes i Cardiff.

– For Ole Gunnar egen karriere er det selvsagt viktig at han lykkes. Men også for norsk fotballs renommé generelt er det viktig at han lykkes med å gjøre en god jobb, og at han får satt sitt stempel på den fotballen han vil at laget skal spille. Uansett handler det hele tiden om å vinne fotballkamper. Gjør han det kan det bli spennende å følge med Cardiff og Ole Gunnar Solskjær fremover, sier RBK-treneren.

Alle forutsetninger

Perry mener Ole Gunnar Solskjær har alle forutsetningene som skal til for å ta jobben som manager i en engelsk Premier League-klubb.

– Ole Gunnar har en lang og innholdsrik karriere bak seg som spiller i England. I Manchester United fikk han den aller beste erfaringen han kan få, og gikk rett fra å være spiller til en treneroppgave med reservelaget. Vi vet alle hvilken god jobb han har gjort i de tre årene han har vært i Molde, og nå følte han sikkert han har gjort bortimot det som er mulig å få ut av laget på den tiden han har vært der. Det er derfor forståelig at han griper sjansen når han får mulighet til et neste steg i karrieren sin.

Per Joar Hansen. Foto: Kim Nygård

Viktig teamRBK-treneren tror også at det er viktig for Ole Gunnar Solskjær at han nå tar med seg sine nærmeste støttespillere til Cardiff.

– Både Mark Dempsey og Richard Hartis er engelskmenn og har den engelske kulturen i blodet. Som team har det jobbet veldig godt sammen i Molde, og det var helst sikkert viktig for Ole Gunnar å få med seg disse to videre. Sammen har de en innarbeidet fotballfilosofi som de nå får mulighet til å prøve ut i Premier League.

Berge plassen

Per Joar Hansen legger ikke all verden vekt på alle spådommene om at Solskjær vil komme til å få en vanskelig eier å hanskes med.

– Ole Gunnar har helt sikkert sørget for å få de nødvendige forsikringene han behøver for å drive klubben slik han ønsker det. Vel kan denne Vincent Tan utad virke noe eksentrisk, men han har i alle fall vist stor entusiasme og engasjement for klubben han har eier av. Og til syvende og sist handler det hele tiden om å vinne fotballkamper. Det har Ole Gunnar Solskjær vist at han har vært i stand til med Molde-laget. Nå tar han over et lag som ligger langt nede på tabellen og i første omgang er sikkert alle godt fornøyd om han sørger for at Cardiff vinner så mange kamper fremover at de berger plassen i Premier League, sier Per Joar Hansen.