Stoke-Manchester United 2-0

  • "Van Gaal virker ute av stand til å levere". Les Lars Tjærnås' analyse av Manchester United før Stoke-kampen her.

— Vi tapte kampen fordi vi ikke turde å spille fotball de første 45 minuttene. Det er min analyse, sa van Gaal til BBC.

Da han på pressekonferansen fikk spørsmål om hvor lenge han selv tror at han er manager, svarte han:

— Det er spørsmålet. Jeg føler at jeg har støtte, sa han og fortsatte:

— Klubben trenger ikke å sparke meg. Av og til går jeg av selv.

Van Gaal måtte tåle mye kritikk da laget spilte tre uavgjorte på rad i slutten av november og starten av desember.

Men etter det har vondt blitt mye verre: Boxing Day ble ingen fest for nederlenderen og et sjokkerende svakt United-lag. Stoke vant fullt fortjent og dermed har United fire strake tap på rad (tre i Premier League, 1 i Champions League). Så mange tap på tad har ikke Old Trafford-klubben opplevd siden oktober og november 1961. Og de røde fra Manchester har spilt syv kamper på rad uten seier.

Nå stiller United-supportere seg spørsmålet: Kan Louis van Gaal overleve dette?

— Omstendighetene var veldig vanskelige. Og da tenker jeg ikke bare på vinden. Men også presset. Og det er også etter min mening grunnen til at de ikke tør å spille fotball. Jeg prøver alt jeg kan, men presset kommer til å bli større og større, og det er et problem vi må løse. Men det er ekstra vanskelig ettersom jeg har vært med på de fire tapene og folk ser nå mot meg, sa van Gaal.

Vondt ble verre

Manchester United skapte absolutt ingenting i første omgang på Britannia Stadium.

De var ufarlige i angrep og svake i forsvar. Og på benken satt Manchester Uniteds desillusjonerte manager med mappa si, totalt handlingslammet.

Louis van Gaal har måttet tåle mye kjeft etter tre strake tap. Mot Stoke gjorde han ett grep, ut med Wayne Rooney og inn med Ander Herrera.

Uten at det hjalp. Og etter 19 minutter tok vertene ledelsen etter håpløst forsvarsspill. Memphis Depay skulle heade tilbake til keeper David de Gea, men det ble for løst og Glen Johnson snappet ballen. Backen spilte ballen ut til Bojan, som plasserte ballen i mål.

Bekymringene vokste for Louis van Gaal. Og det skulle bli verre syv minutter senere. Marko Arnautovic fikk stjernetreff fra 20 meter og ballen føyk i hjørnet, utagbart for David de Gea.

  • Lyst til å lese en annerledes historie om engelsk fotball? Da anbefaler vi denne om "Gay Gooners".

Kjempesjanse til Fellaini

Ved sidebytte valgte van Gaal å gjør et nytt grep: Sette inn Rooney, mannen han vraket fra startoppstillingen.

United startet andre omgang bedre enn den første og festet et grep om kampen. Men det ble lite ut av det. United klarte ikke å skape sjanser. Ikke før det var spilt 63 minutter. Men den var til gjengjeld veldig stor.

Innbytter Rooney la inn til Marouane Fellaini. Men keeper Jack Butland avverget avslutningen med en enhåndsredning.

Nærmere kom ikke United. Om to dager får de en ny mulighet til å reise seg mot Chelsea hjemme. Men sitter Louis van Gaal på benken?

LYTT TIL VÅR JULEPODCAST HER: