Ingenting i snowboardsporten er så prestisjetungt som X Games. Denne uken samles verdens beste brettkjørere i vintersportmetropolen Aspen i den amerikanske delstaten Colorado. Bare spesielt inviterte får delta.

En formsterk Ståle Sandbech er blant favorittene i både slopestyle og Big Air-konkurransen. Sist helg tok han en imponerende Air & Style-seier i sveitsiske Innsbruck og belønnet med en bil og 375.000 for innsatsen.

I Aspen er Rykkinn-gutten, som tok OL-sølv i slopestyle i Sotsji sist vinter, klar til å gi stjernene Mark McMorris og Maxence Parrot og de andre forhåndsfavorittene hodebry.

Med til historien hører det også at Sandbech mangler et gull fra X Games i sin etter hvert så innholdsrike medaljesamling. 21-åringen har så langt måttet nøye seg med tre bronsemedaljer.

Blant favorittene i den forestående snowboardfesten i Colorado er også Torstein Horgmo. Trønderen deltar, som Sandbech, i både slopestyle og Big Air. 27-åringen har for øvrig bevist at han behersker gigantarenaen som nå venter til fulle. Horgmo har ikke mindre enn tre gull og tre sølv fra X Games tidligere. (©NTB)