De har allerede hatt tre låter med høy rotasjon på P1 og P3. Det ser ut til å gå veien for The Lionheads; den kommersielle veien.

Vokalist og sangskriver Rudi Leo Johansen var lenge gitarist i Casa Murilo. Bandet han fronter her er ikke så langt unna stilmessig. Låtene går bare litt saktere og er hakket mer maleriske og storslagne. Vi snakker i alle fall om inspirasjon fra band som Coldplay og U2, og det er mangelen på en egen identitet og særpreg gjør at det lille ekstra mangler for å hekte lytteren helt fast i popgarnet.

Medlemmene kommer fra ulike hjørner av landet, men med base i Oslo. Gitarist Nicolai Herwell fra Arendal er sørlandslinken i The Lionheads, og du har kanskje allerede hørt og likt radiolåter som «Stars», «Exit», og ikke minst den ultrafengende «City On Fire». Den pompøse stilen med en vegg av både gitarer og synth varer nesten albumet ut. Mot slutten kommer den mest stillferdige balladen, «Red». Da var det på tide å kle av seg litt når det gjelder lydbilde og svulstighet.

Hovedpoenget er likevel at The Lionheads stiller med en salgsvennlig kraftpakke her. Funker dette live, kan de nå så langt som de antagelig bare drømmer om akkurat nå.

05KULTheLionheadsCover.jpg Foto: Platecover