Ja, hva sier så vitenskapen i dag om dette menneskets mest fundamentale spørsmål: Hvordan ble universet til? Og menneskene er del av universet, så spørsmålet innebærer også om hvordan ble vi til, evolusjonsmessig for eksempel.

Bibelens framstilling

Mange vitenskapsfolk innen naturvitenskap og kosmologi kommer til at hva i spørsmålet må skiftes ut med at det står en skaperkraft bak universets eller universenes tilblivelse. Disse vitenskapsfolk tror ikke bokstavelig på den gammeltestamentlige framstillingen av skapelsen, men når de ser bak Bibelens framstilling, blir de overrasket over hvordan vitenskapen kan kaste lys over bibelens framstilling. Men den gammeltestamentlige Gud slik han framstår som grusom straffende, hevngjerrig, og som krever slaveliknende tilbedelse av menneskene for at de skal bli frelste, er ikke del av den moderne naturvitenskap. Tekster skrevet ned av mennesker for 3000 til 4000 år siden er farget av datidens samfunn, og må behandles deretter.

Big Bang

Det er hva som ligger bak universets tilblivelse som opptar overraskende mange av disse forskerne: Hvorfor skjedde Big Bang? Og hvorfor er vårt univers så uendelig finstemt? Det finnes 20-30 kosmologiske fakta som til sammen utgjør en så uendelig finstemthet at det er helt utrolig at de til sammen skulle ha oppstått på måfå av seg selv. De viser med tydelighet at det står en skaperkraft bak.

Sir Roger Penrose er professor ved Oxford University. Han er teoretisk matematiker, kosmolog og dyptgående forsker av hva den menneskelige bevissthet egentlig er. Han har blitt adlet for sin forskning. Penrose har regnet ut hvor stor sjansen er for at universet med alt i seg kun har oppstått ved tilfeldighet. Resultatet ble at en slik sjanse for tilfeldighet er 1 utav tallet 1 med 1240 nuller etter seg! Et helt vanvittig stort tall! Sagt på en annen måte er tallet større enn det totale antall elektroner i hele vårt univers! Omtrent ingen matematiker har bestridt regnestykket til Penrose.

Så — noe langt dypere enn vi vet om i dag, ligger bak hvorfor vårt univers har oppstått. Mange naturforskere mener det må stå en skaper bak. Undersøkelse har vist at 40 prosent av amerikanske vitenskapsmenn innen naturvitenskap tror på en personlig Gud.