Kvinnen og hennes forsvarer fikk ikke vite at kvinnen var blitt avlyttet av politiet før etter at hun ble dømt. Ifølge norsk lov har hennes forsvarer dermed ikke fått tilgang til alle dokumentene i saken, og dermed mente kvinnen at hun ikke hadde fått en rettferdig rettergang.

Kvinnen anket over saksbehandlingsfeil, men Høyesterett avslo fredag anken, melder NRK. Påtalemyndigheten mener feilen ikke har virket inn på domfellelsen — noe Høyesterett er enig i.

Etter å ha vært savnet i fem dager ble 48 år gamle Vibeche Sofie Falch Danielsen funnet død i Nidelva i Trondheim 20. januar 2014. En mann ble i 2015 dømt til 13 års fengsel for drapet. Den nå dømte kvinnen var opprinnelig mistenkt for medvirkning til drapet, men saken ble henlagt.

Men da mannens ankesak kom opp for lagmannsretten, endret han forklaring og opplyste av samboeren var med på å utføre drapet. Dette førte til at kvinnen ble pågrepet og tiltalt. I mars i år ble hun av en enstemmig Frostating lagmannsrett i kjent skyldig, og dømt til 13 års fengsel. (©NTB)