19. februar kom en polsk mann kjørende over grensen på Svinesund. En narkotikahund markerte at det var gjemt stoff i bilen mannen kjørte, og ved nærmere undersøkelser fant tollerne 10,2 kilo amfetamin og 5,6 kilo marihuana, melder NRK.

To dager senere stanset tollerne et tysk par med 2,1 kilo kokain i bilen de kjørte, etter at de krysset grensen på fylkesvei 22 ved Holtet i Halden. Også her ble stoffet funnet ved hjelp av hund. narkotikaen var gjemt i hulrom i bilen.

Begge beslagene er holdt hemmelig inntil nå, av hensyn til politiets etterforskning av saken.

I tillegg opplyser Tollvesenet at de i fjor høst beslagla til sammen 32 kilo kokain i to biler på Svinesund. Det første beslaget ble gjort på kvelden 11. september ved kontroll av en tyskregistrert Mercedes. I alt ble det funnet nær 16 kilo kokain gjemt i bilen, og to albanske statsborgere på 42 og 46 år, bosatt i Italia, ble pågrepet i forbindelse.

18. oktober ble det gjort beslag i en sveitsisk registrert personbil. En sveitsisk sjåfør (35) og en 24 år gammel rumensk kvinne hadde med seg i overkant av 16 kilo kokain, gjemt i et hulrom i bilen. Heller ikke disse to beslagene er tidligere offentliggjort av hensyn til politietterforskningen. (©NTB)