Kommunen ble bedt om å redegjøre for hvordan den forholdt seg til moren og jenta da de bosatte seg i ei hytte på Beitostølen og moren søkte om hjemmeundervisning for jenta.

Konklusjonen er at kommunen har ivaretatt meldeplikten til barnevernet, melder NRK.

— Etter å ha lest redegjørelsen fra kommunen, vurderer vi det slik at det ikke har framkommet opplysninger som gir grunnlag for å iverksette tilsyn med kommunen etter opplæringsloven på nåværende tidspunkt, sier utdanningsdirektør Trond Johnsen hos Fylkesmannen i Oppland.

13-åringen ble nyttårsaften funnet død i hytta på Beitostølen, og obduksjonen viste at hun døde av avmagring. Politiet har siktet moren for grov omsorgssvikt, men fikk ikke medhold i kravet om varetektsfengsling.

Det er tilsynssaker på gang blant annet i forbindelse med jentas skolegang ved tre skoler i Bærum, samt mot den interkommunale barnevernstjenesten i Valdres. I tillegg har Utdanningsdirektoratet krevd svar om hvordan Fylkesmannen i Oslo og Bærum kommune behandlet en klage fra moren, som ved flere anledninger varslet både skole og fylkesmann om at datteren ble mobbet. (©NTB)