Mandag åpner Timbuktu & Damn Studiestartfestivalen i Kristiansand, etterfulgt av den lokale rapduoen Sara & Arash. Leder i SiA, Jon Gottenberg, gleder seg over årets program.

— Det er et knallbra program. Tirsdag kan vi også tilby Thea & The Wild, og Rytmeklubben på Østsia, sier Gottenberg.

I tillegg til Studiestartfestivalen har kulturbyen flere andre arrangementer å by på, til både nye og drevne studenter.

Konsertfokus på Kilden

Kilden har flere kulturtilbud rundt studiestart, med hovedfokus på konserter.

— Vi har en åpningsdag for studentene neste torsdag. Da skal vi ha en egen dj, som spiller chillout-musikk på kaia. Senere på kvelden spiller Marthe Wulff og Kristiansand Symfoniorkester i konsertsalen på Kilden, sier markedssjef i Kilden, Eldbjørg Dahl.Kilden kan også tilby flere norske artister de første studiestart-månedene.

— Litt senere i høst kommer Jarle Bernhoft og Terje Rypdal. Dette er konserter som er attraktive for studenter, og vi vil vise at Kilden har kulturtilbud for alle, forteller Dahl.

Norske filmer til lerretet

Sjef på Kristiansand Kino, Kim Skarning Andersen, ser fram til en spennende august-måned med

Ole Nicolai Myrvold Jørgensen, Louis Williams, Halvor Tangen Schultz og Håvard Jackwitz i en scene fra filmatiseringen av Lars Saabye Christensens "Beatles". Foto: filmweb.no

filmpremierer. Han har spesielt troen på at norsk film vil trekke studenter til kinosalene.

— Vi synes høsten har et knallspennende program. Det blir mye norsk film som vi ser fram til. De tre store høstfilmene rundt studiestart blir «Børning», som kommer onsdag og «Beatles» mot slutten av måneden. «Jakten på Berlusconi», en komedie med Atle Antonsen og Morten Ramm kommer 12. september, sier kinosjefen.

Onsdag har den norske storsatsingen "Børning" premiere. I hovedrollene finner vi Anders Baasmo Christiansen og Jenny Skavlan. Foto: Erik Aavatsmark/ Filmkameratene & SF Norge

For de som liker alternative filmer, kan Aladdin være stedet å dra til. Cinemateket kan avsløre noe av høstprogrammet.— Vi har blant annet en tegneseriefilm-festival i september, med fokus på japansk anime. Ellers kan vi si at høstprogrammet inneholder alt fra stumfilm, til 80-tallsfilmer og selvfølgelig ferske filmpremierer, sier daglig leder på Cinemateket, Janne Molberg.

Musikktreff og konserthøst

Daglig leder i Sørf, Kjetil Nordhus, melder om flere musikktreff og kulturtilbud utøver høsten.

— I slutten av august har vi «Musikktreff Kristiansand», som er arrangert sammen med UiA og SIA. Arrangementet er for alle, men absolutt veldig studentvennlig. Det blir showcase av musikk, kurs og mange spennende tilbud for musikkinteresserte studenter, sier Nordhus.

Nå er det klart for et nytt semester og studiestart. I tillegg til Studiestartfestivalen, kan Kristiansand by på flere kulturtilbud de første månedene. Foto: Jon Anders Skau

Punkt-festivalen går av stabelen 4. til 6. september. Festivalen fokuserer på alternativ musikk, og feirer i år 10-årsjubileum.— Vi har tett samarbeid med UiA om workshops innenfor musikk. Festivalen har fokus på live-remixing og elektronikk. Laurie Anderson er headlineren i år, sier sjef for festivalen Erik Honoré.

13. september skal Sørveiv ha kickoff-arrangement med djs, artister og showcase fra lokale band. Det blir også arrangert kickoff for «Southern Discomfort» på Bennys Rockhouse i slutten av august, hvor blant andre Voodoo Theory skal spille.