Natt til lørdag 23. januar ble en mann i 20-årene mishandlet grovt i sitt eget hjem på Nodelandsheia i Songdalen. I en time utøvde to menn vold mot ham med spade og kniv, mens de truet kameraten hans som også befant seg i huset.

Bakgrunnen skal ha vært uoppgjort gjeld.

— Politiet fikk melding fra ambulansen om en alvorlig voldshendelse. Da hadde en person blitt mishandlet med spade og kniv i en time, og var påført et ganske dypt knivkutt. En annen person hadde blitt truet, sier politijurist Stian Saga i Agder politidistrikt.

Etterforskningsleder Jahn Ove Thorsen ved Søgne og Songdalen lensmannskontor. Foto: Kjetil Reite

Etterforskningsleder Jahn Ove Thorsen ved Søgne og Songdalen lensmannskontor opplyser at også den andre personen ble utsatt for vold.— Han ble utsatt for trusler og noen slag, men i betydelig mindre grad enn fornærmede, som var til dels forslått flere steder på kroppen, og hadde kuttskader blant annet på armene. Fysisk er begges tilstand nå under kontroll, men vi kan vel alle forestille oss at det gjør noe med en person å bli utsatt for noe sånt, sier Thorsen.

Varslet selv

Det var offeret og kameraten som selv varslet ambulansen om hendelsen etter at de to gjerningspersonene hadde forlatt stedet. Den fornærmede mannen ble fraktet til sykehuset, hvor han ble skrevet ut dagen etter.

— Etterforskningen ledet til to pågripelser samme helg, og begge ble fremstilt for varetektsfengsling i full isolasjon, sier Saga.

Begge er betegnet som hovedmenn i saken, og er siktet for grov kroppsskade, som straffes med fengsel i inntil ti år. Den ene hovedmannen er nå sluppet ut fra varetektsfengsling, mens den andre fortsatt sitter på isolat. I tillegg ble også en tredje person, som skal ha kjørt gjerningsmennene i bil til og fra åstedet, tatt inn til avhør torsdag.

— Denne personen ble dimittert etter avhør, og er også siktet for grov kroppsskade. Alle de tre erkjenner befatning med saken, sier Saga.

Sto i gjeld

Saken er fortsatt under etterforskning ved Søgne og Songdalen lensmannskontor. Politiet mistenker ikke at flere er involvert i saken. Fornærmede har opplyst til politiet at han kjente til en av gjerningsmennene som utøvde volden.

— Tema for besøket skal ha vært at fornærmede skyldte dem penger, opplyser Thorsen.