Sittende mellom to polititjenestemenn i baksetet på politibilen, klarte kvinnen å sparke føreren i hodet.

Politikvinnen forklarte i retten at sparket var så kraftig at hun holdt på å miste kontrollen over bilen, og at det var med nød og neppe de ikke kolliderte med et møtende vogntog. På samme turen hadde den rebelske kvinnen spyttet politikvinnen i ansiktet.

Retten fant også ved to andre anledninger den nå 31 år gamle kvinnen også skyldig i vold og trusler mot polititjenestemenn. Ved et par anledninger bet hun blant annet politimenn til blods. Kvinnen ble også funnet skyldig i åtte tilfeller av nasking fa butikker i Kvadraturen, samt skadeverk og brudd på besøksforbud.

Kvinnen er to ganger tidligere dømt for voldt mot politiet, og en gang for legemsbeskadigelse under særdeles skjerpende omstendigheter. Når hun denne gangen likevel slipper unna med fem måneders betinget fengsel, henger det sammen med at det tok tre og et halvt år før saken mot henne kom opp for retten. Kristiansand tingrett tok også hensyn til at kvinnen har en svært vanskelig bakgrunn, og at hun nå ser ut til å ha klart å slutte og ruse seg.