Kjøttpålegget ble solgt i skipets butikk og restauranter fra 28. april. I tillegg ble det servert varer fra den samme produsenten i morgenbuffeten, opplyser DFDS Seaways.

Det ble iverksatt gransking etter at tolv personer døde i Danmark etter å ha spist kjøttpålegg infisert med listeriabakterier. Den danske Fødevarestyrelsen, som tilsvarer det norske Mattilsynet, har konkludert at smittekilden er kjøttpålegg, blant annet sylterull og røkt mørbrad, fra produsenten Jørn A. Rullepølser A/S.

Ifølge Mattilsynet er det foreløpig ingen indikasjoner på at slikt pålegg er solgt videre til Norge, skriver VG.

— Vi har ikke fått melding om det, og det pleier vi å få ganske kjapt, sier veterinær og fungerende seksjonssjef Turid Berglund i Mattilsynet.

Color Line og Fjord Line sier til avisen at de ikke har solgt eller servert kjøttproduktene på sine båter. (©NTB) (©NTB)