— Det viser at Økokrim er for lite og svakt. Det er underbemannet og underbemidlet. Det er veldig trist for Norge. Borgerne er blitt fratatt muligheten til å få prøvet denne aggressive skatteunndragelsen for ankeretten, sier Joly til Dagens Næringsliv.

Etter elleve år, en tapt runde i retten og kritikk fra Riksadvokaten trakk Økokrim hele Transocean-saken onsdag i forrige uke.

Joly stiller seg bak førstestatsadvokat Morten Eriksen og er uenig i at han var inhabil i saken. Hun minner om at da hun etterforsket korrupsjon på topplanet i oljeselskapet Elf Aquitane i Frankrike, ble hun anklaget for å være en hevntørstig kjerring som gikk etter de rike. Hun mener likevel at det i en betent situasjon kan være riktig å fjerne en aktor for å skape ro, noe som skjedde med Eriksen.

— Men at hele saken frafalles og dermed ikke kommer for ankeretten, er utilgivelig. Det er rettsstatens knefall for den grove kapitalismen, som i stadig større grad skjer på de internasjonale selskapenes premisser, sier Joly.

— Jeg ønsker ikke å kommentere dette, sier Økokrim-sjef Trond Eirik Schea. (©NTB)