— 56 personer ble reddet opp i redningsskøyte ved Lesvos i morges. Overlesset gummibåt fra Tyrkia, flere babyer, kan Kripos fortelle på Twitter.

Også sist helg måtte mannskapet på Peter Henry von Koss trå til i ulike redningsoppdrag i området. Til sammen 133 personer ble da reddet om bord i redningsskøyta, mange av dem barn.

Samme helg havarerte en gummibåt, hvorpå det norske skipet Siem Pilot, som også er en del av det internasjonale redningsarbeidet i Middelhavet, plukket opp mange personer i vannet. Til alt hell overlevde alle sammen.

18. juli kunne EUs grensekontrollbyrå Frontex opplyse at snaut 59.000 mennesker er blitt reddet i operasjonene i Hellas og Italia så langt i år. Ved månedsskiftet opplyste imidlertid italienske myndigheter at 69.500 flyktninger og migranter ankom landet i første halvår.

Det har imidlertid vært en kraftig nedgang i antallet flyktninger som tar veien over Egeerhavet fra Tyrkia til Hellas. Nedgangen skyldes først og fremst avtalen EU har inngått med Tyrkia, om å returnere de som kommer sjøveien, samt Makedonias stenging av grensen mot Hellas. (©NTB)