En nabo til den varetektsfengslede Lime-sjefen forteller at han har vært mistenksom til driften av butikkene. Naboen bor, i likhet med Lime-sjef Sajjad Hussain, i samme bygg som dagligvarekjedens hovedkontor.

— Vi har blant annet forundret oss over vareleveringen til butikken, forteller naboen som Aftenposten møter utenfor hovedkontoret.

- Anonyme varebiler

— Vareleveringen har skjedd på uvanlige tider, gjerne så sent som 21-22 om kvelden. Det er helt anonyme varebiler, og de kommer med anonyme esker med varer. Det skjer jo ikke hos seriøse leverandører, sier naboen, som ønsker å være anonym.

Han forteller at det har vært mye møtevirksomhet i etasjen hvor Hussain bor.

— De har ofte holdt på til 03-04 om natten. Naboer har også hørt at det har vært møtevirksomhet av noe slag i den lukkede garasjen i kjelleren, sier han.

Han har selv ikke handlet på butikken fordi han har vært mistenksom til driften, forteller han.

Naboen forteller at ansatte i Lime-butikken har bodd i en annen leilighet i det samme bygget. Fra gateplan kan man se inn i leiligheten.

Les også:

— Glade for at noe skjer

Onsdag utførte politiet sin andre aksjon på adressen. Sivilt politi gikk inn i både leiligheter og i butikken da Aftenposten var på stedet onsdag ettermiddag.

Naboen forteller at han har gitt alle opplysninger han har til politiet. Den storstilte politiaksjonen som startet tirsdag, kom ikke som en stor overraskelse, sier han.

— Vi har ventet på at noe skulle skje, og vi er glade for at det skjer noe. Vi ønsker at forholdene her vi bor skal være ryddige, sier han.

Hussains advokat John Christian Elden sier at klienten hans ikke har mulighet til å forsvare seg mot påstander i media ettersom han sitter varetektsfengslet i isolasjon.

Elden sier at det ikke er noen heftelser mot varesalget fra Lime-butikkene, og at påstander om anonyme vareleveranser ikke er en del av siktelsen mot klienten.

Ifølge DN jakter politiet og skattemyndighetene på verdier for nær syv millioner kroner hos Lime-sjef Sajjad Hussain. Tor Eggesvik, som er advokat for Lime-kjeden, bekrefter heftelsen, og sier det dreier seg om et skattekrav, som klienten mener er uriktig.

Blant eiendomsverdiene politiet forsøker å ta beslag i, er flere seksjoner i bygget hvor Lime har hovedkontor. I tillegg skal flere kjøretøyer være av myndighetenes interesse, ifølge DN.

Anmeldt av skatt

I bunnen av sakskomplekset ligger en politianmeldelse mot daglig leder Sajjad Hussain i Lime Minipris fra mars 2013. Da hadde skatteetaten foretatt et bokettersyn mot Hussain. Ettersynet skal ifølgeDagbladetavslørt et stort gap mellom forbruk og eiendeler, og hva kjøpmannen hadde oppgitt som inntekter. I april i år ble han siktet for skattejuks, og innkalt til avhør.

— Hele siktelsen er feil, det er ikke grunnlag for dette, sa Hussain selv til Dagbladet i april.

I august ble han pågrepet og varetektsfengsel. Siktelsen ble utvidet, og omfatter nå også grov menneskehandel. Ifølge forsvareren John Christian Elden avviser han beskyldningene.

Politiet etterforsker kjøpmannen for store svarte inntekter etter den første anmeldelsen.

Les også:

Under oppsikt

Men det er flere forhold som ligger bak aksjonen tirsdag. En 38 år gammel butikkeier ble allerede i 2007 dømt for bruk av ulovlig arbeidskraft. I 2011 ble han dømt til åtte måneders fengsel for nye overtredelser av Utledningsloven og bruk av ulovlig arbeidskraft. Han ble også pågrepet tirsdag. En annen tidligere Lime-kjøpmann, som nå også er siktet, ble tatt på fersken med fire innvandrere uten lovlig opphold jobbet i butikken hans.

Flere av de involverte tilhører det samme norskpakistanske miljøet, og politiet har hatt dette miljøet under oppsikt i lengre tid. Pengebruk, luksusbiler og kjøp av eiendommer har blitt lagt merke til.

Flere i gruppen av kjøpmenn ble kastet ut av Norgesgruppens Joker-kjede, og da Limekjeden ble etablert for et par år siden fulgte flere av dem veien ut av Norgesgruppen. Før dette hadde det vært store konflikter mellom disse kjøpmennene og Norgesgruppen.