Tidlig på etappen gikk Johaug, Østberg og Heidi Weng ifra resten av feltet, og det var den norske trioen seieren sto mellom. Weng ble ristet av halvveis da Johaug og Østberg kjempet om bonussekunder på en innlagt spurt.

— Det var et tøft løp. Vi hjalp hverandre, og det var et bra løp. Jeg visste at jeg måtte gjøre det på siste runden, så jeg prøvde å pushe meg selv og fikk to sekunder, men da tenkte jeg at hun ville ta meg igjen. Ingvild var hard i dag. Det føles veldig godt å stå på topp igjen, sa Johaug til FIS.

Lederduoen holdt sammen til den siste runden. Da rykket Johaug fra Østberg i en av de siste bakkene og sikret seg seier med 9,9 sekunders margin.

I forkant av Tour de Ski trodde de fleste eksperter at Johaug ville være suveren i sammendraget, men Østberg har imponert, spesielt på de lengre distansene. Dermed er hun fortsatt i ledelsen med litt over tolv sekunder.

— Jeg hadde regnet med at hun skulle vinne i dag, men jeg har aldri vært så nærme Therese på en 10 kilometer før. Forspranget blir bare mindre og mindre. Jeg håper jeg fortsatt kan være med å kjempe og gjøre det litt spennende inn mot de siste etappene, sa Østberg til NRK. (©NTB)