Den skjer på et felles formannskapsmøte den 12. november. Men det er ikke bare skremmescenariet som skal drøftes. Også de positive visjonene for et nytt Stor-Kristiansand blir gjenstand for diskusjon.

— Det blir et veldig viktig møte der vi skal stake ut kursen for den videre prosessen, sier Songdalens ordfører Johnny Greibesland (Sp). Som leder av arbeidsutvalget bestående av ordførerne fra Kristiansand, Lillesand, Birkenes, Søgne og Songdalen, ledet han laget ett skritt videre da de mandag møttes på rådhuset i Kristiansand.

Starter forhandlinger

— På fellesmøtet vil nye og gamle politikere bli oppdatert på utredningsarbeidet, og få informasjon om nasjonale føringer, sier Harald Furre (H).

For allerede i november skal forhandlingsutvalgene fra de fem kommunene møtes for første gang for å drøfte en mulig sammenslåing.

— Vi har det veldig travelt. Målet er å ha en intensjonsavtale klar i mars, sier Greibesland.

Mandag ble det bestemt at daglig leder for Knutepunkt Sørlandet, Kristian Råmunddal, kjøpes fri for å bistå i den videre prosessen. Videre skal Kristiansand stille en egen informasjonsmedarbeider til rådighet for alle fem.

Folkemøte

— Vi vil legge stor vekt på informasjon og involvering, understreker Greibesland.

Allerede 24. november blir det folkemøte i Søgne. Søgne og Songdalen kjører nemlig sine «ekteskapsforhandlinger» parallelt, og skal ha felles formannskapsmøte den 18. november.

— Ved å kjøre parallelle prosesser, får vi et sammenliknbart resultat, sier Søgnes ordfører Astrid Hilde (Ap).

Vennesla og Iveland ønsker ikke å være med i denne prosessen, og nå har Iveland vedtatt å utsette samtalene med Vennesla også. De fem ordførerne har ikke lukket døren om de skulle ombestemme seg:

— Her står alle dører åpne, sier Harald Furre.