Deltakerne gjør seg klare til runde nummer tre på Bystranda.
Marius Eliassen, Robin Svendsen og Maria Mehlum deltok i konkurransen. – Det var veldig gøy å konkurrere ute.

— Vi har deltakere fra Tromsø, Bergen, Sarpsborg - ja, folk kommer fra hele Norge. I tillegg er det et lag fra Skottland her, sier Sindre Trondsen, som står bak arrangementet.

Fra tidlig lørdag morgen begynte deltakerne å registrere seg til konkurransen. Utover dagen gikk det slag i slag med forskjellige øvelser.

Etter dumbbells-øvelsen bar det rett ut i vannet. På hvert av lagene var det tre utøvere.

— Deltakerne som er påmeldt er de beste som har kvalifisert seg gjennom en online-konkurranse. De måtte sende inn resultater på film, sier Trondsen og tilføyer:

— Jeg forventer en dag med gode prestasjoner utført av flinke atleter.

Under en av øvelsene måtte en deltakerne hoppe over hverandre, etterfulgt av "hand release burpees" - der man må lande på den andre siden med samlet ben og ned igjen liggende med lår, hofte og brystet helt nede på bakken, samt heve hendene.

Crossfit-treningsformen har med tiden blitt en svært populær treningsform. Man trener varierte funksjonelle øvelser utført med høy intensitet.— Nå er det ikke lenger bare en trend, men jeg tror crossfit har kommet for å bli. Dette passer for både store og små, unge og gamle, sier Trondsen, som selv er svært aktiv.

- Heier på kompisen

Da Fædrelandsvennen besøkte arrangementet lørdag formiddag, foregikk øvelsene på Bystranda. Sola tittet fram bak skyene og publikum koste seg.

Elin Haugland og Even Holm hadde tatt turen til arrangementer for å heie på en kamerat.

— Vi er i Kristiansand i helga på grunn av Palmesus, men så har vi har vi en kompis som deltar her. Da må vi stille opp, sier Even Holm.- Det er kult at arrangementet går ute. Crossfit er litt annerledes der man må være god i alt, forteller Elin Haugland.

40 lag deltok under dagens arrangement. På Bystranda måtte deltakerne blant annet løfte såkalte dumbbells-vekter og løpe på stranden før de kastet seg ut i vannet. Hver deltaker måtte fullføre den første øvelsen før svømmedelen kunne starte.

— Det var ganske kaldt i vannet, forteller Marius Eliassen med et smil.

Han er nettopp ferdig med øvelsene sammen med lagkameratene Robin Svendsen og Maria Mehlum.

- Alltid noe å jobbe med

— Været ble mye bedre enn forventet, og det er gøy å kunne konkurrere utendørs. Mye folk er det også, sier Svendsen.

Marius Eliassen, Robin Svendsen og Maria Mehlum deltok i konkurransen. – Det var veldig gøy å konkurrere ute.

— Man får en skikkelig «boost» med publikum som heier på sidelinjen, legger Eliassen til.Alle de tre er fra Oslo og har trent crossfit en god stund.

— Det som er så gøy med crossfit er at man får prøvd mye forskjellig. Det er alltid noe å jobbe med, og så er det et utrolig godt samhold, forteller Mehlum.

- Crossfit har kommet for å bli

— Vi klarte dessverre ikke å kvalifisere oss til finalen. Vi ble nummer ni, og det er de åtte beste lagene som går videre. Det blir allikevel gøy å se på

Deltakerne kjempet hardt for å kvalifisere seg til finalen. Kun åtte lag gikk videre til finalen.

finalen, sier Eliassen.

Finalen gikk av stabelen klokka 13, og vinneren kåres klokka 13.45. Til slutt var det laget «Beast from the east» som gikk av med seieren. Kristiansandslaget "To tette og ei badehette" med deltakerne Vilde Steiner, Jo Stein Ånensen og Emil Gunnberg Querat kom på tredjeplass.