Utøverne som både ropte ut sine krav og bar plakater, krevde også at påstander om utstrakt doping i kenyansk friidrett ble undersøkt på en grundig og ordentlig måte. De tok kontrollen over forbundets kontorer tidlig på morgenen, før de ansatte kom på jobb.

— Vi kommer ikke til å forlate disse kontorene før våre krav er blitt hørt og adressert, sa Julius Ndegwa. Han er generalsekretær i den profesjonelle utøverorganisasjonen i landet.

— Nå må vi få løst de sakene som gjelder korrupsjon, doping og andre negative saker, la han til. Ndegwa la ikke skjul på at dette er saker de kenyanske utøvere må forholde seg til daglig.

Etter en rapport i forrige uke i den britiske avisen The Sunday Times, er visepresidenten i AK, David Okeyo kommet i søkelyset. Det blir hevdet at han, sammen med to andre toppledere i forbundet, skal ha tappet en av forbundets kontoer for 700.000 dollar (vel 6 millioner kroner).

Dette skal dreie seg om penger kenyansk friidrett har fått via en sponsoravtale. I denne forbindelse blir det hevdet at Okeyo, friidrettspresident Isaiah Kiplagat og den tidligere kassereren Joseph Kinuya er blitt avhørt av politiet. (©NTB)