— Hallo, Facebook! Jeg har endelig fått min helt egen side. Jeg sparker av med å invitere dere på en spasertur i bakgården min - noe jeg prøver å få gjort på slutten av dagen før middag, sier Obama i sin aller første Facebook-post.

Organizing for Action, den politiske organisasjonen som bidro til at Obama ble president, har lenge brukt en konto i hans navn. Men på den nye Facebook-siden kan presidenten kommunisere i første person, i likhet med på Twitter-kontoen Det hvite hus lanserte for Obama i mai.

Obama debuterte på Facebook med en video fra sørplenen, der han i en uformell tone ber amerikanerne gjøre sitt for å bekjempe klimaendringene.

— Jeg vil sørge for at hele verden er i stand til å videreføre denne planetens gudegitte skjønnhet til framtidige generasjoner. Hvis hele Amerika slutter opp om dette avgjørende prosjektet, kan vi ha tillit til at vi gjør det som er riktig overfor fremtidige generasjoner, sa presidenten og fortalte om den forestående reisen til klimakonferansen i Paris.

Det går ikke an å legge til Obama som venn, men få timer etter at siden var opprettet, hadde drøyt 270.000 likt presidentens nye Facebook-profil. (©NTB)