Sluttsekundene av de norske jentenes EM-åpning mot England måtte spilles om igjen sent torsdag som følge av en engelsk protest. Lagene startet «omkampen» på 2-1 til Norge, men England innledet de rundt 20 sekundene som skulle spilles med et straffespark. Det satte Leah Williamson i mål til 2-2. Flere mål ble det ikke, og dermed sikret England seg gruppeseieren i Norges gruppe i EM-kvalifiseringen. De norske jentene kunne likevel juble. Allerede før kampen var det klart at 2-2 ville gi Norge EM-billett som beste toerlag.

Det eneste som dermed kunne sendt Norge ut av sommerens sluttspill i Israel, var at England scoret på straffesparket og deretter gjorde ytterligere ett mål i den knappe tilleggstiden.

De norske J19-jentene innledet EM-kvalifiseringen med å slå England 1-2, men etter kampen ble det lagt inn protest. England scoret på et straffespark på overtid, men dommeren annullerte målet og ga frispark til Norge fordi en engelsk spiller beveget seg inn i 16-meteren før straffesparket var tatt. Etter regelverket skulle dommeren ha gitt England muligheten til å ta straffesparket på nytt.

Dermed måtte de siste sekundene, inkludert det omdiskuterte straffesparket, gjennomføres på nytt torsdag kveld. (©NTB)