Treårsavtalen mellom Norges Skiforbund og Petter Northug ble offentliggjort søndag ettermiddag.

— Jeg er glad for at Skiforbundet har stått oppreist. Hvis ikke kunne det ha fått konsekvenser for fellesskapsmulighetene som vi skal jobbe etter. Denne modellen styrker fellesskapet og ikke det enkelte individ selv om markedet ikke alltid ønsker det. I motsatt fall kunne fellesskapsløsningene forvitret, og det ville ha gått ut over utøvere som ikke er like interessante sett ut fra markedets øyne som Northug er, sier Tvedt til NTB.

Tom Tvedt sier at Northug er gitt lik avtale som han hadde i 2014, og idrettspresidenten sier at også at det finnes andre utøvere Norges Idrettsforbund som har treårskontrakter.

— Kan det være slik at denne avtalen gjør at andre utøvere ønsker det samme som Northug?

— Vi har hatt løpere som Bjørn Dæhlie og Vegard Ulvang som begge var en del av fellesskapsmodellen, og det er ser ikke ut til at de har tapt noe på det. Norge som idrettsnasjon har levert svært gode resultater ut fra folketallet, og jeg frykter ikke for helheten. Både Marit Bjørgen og Therese Johaug er eksempler på utøvere som har egne avtaler som ikke går på tvers av Skiforbundet sine avtaler. Nå satser vi på at Northug og de andre involverte bruker kreftene sine ut i løypa og henter gull og gode resultater for Norge. Idrett skal jo tross alt være gøy, sier Tvedt. (©NTB)