Bach og en stor delegasjon fra Den internasjonale olympiske komité innledet mandag et to dager langt norgesbesøk. Møte med kulturministeren var blant punktene på et tett program.

Tyskeren er i Norge for første gang som IOK-president først og fremst for å se forberedelsene til ungdoms-OL i Lillehammer om to år, men ikke uventet var også Oslos søknad for vinterlekene i 2022 et tema under møtet med Widvey.

— Vi fikk stilt hverandre noen spørsmål, men vi kunne ikke gå i detaljer i den norske søknaden. Det er flere søkerbyer i bildet, så vi må la det være en rettferdig konkurranse. Vi hadde fokus på søkerprosessen, sa en ordknapp Bach da han møtte pressen sammen med Widvey ute på Ullevaal-gresset.

Oppslutningen om et nytt norsk OL er foreløpig lunken i befolkningen. I tillegg har Fremskrittspartiet sagt klart ifra hva de mener. Under sitt landsmøte nylig sa regjeringspartiet nei til å arrangere vinterlekene om åtte år.

— Vi diskuterte ikke konkrete meningsmålinger, men Bach og IOK er godt informert om hvordan stemningen er rundt et OL blant politikerne og i folket. Jeg fikk forståelsen av at de er opptatt av å ha bred oppslutning, og de ser behovet for å få opp entusiasmen. Her har søkerkomiteen, norsk idrett og Oslo en stor jobb foran seg, sa Widvey. (©NTB)