KRISTIANSAND: Fredag 11. juli kommer Backstreet Boys til Odderøya.

— Mange fans

Trond Nyhus i Odderøya Live gleder seg:

— Dette blir helt klart den ultimate sommerhappening, popmusikk på sitt beste og med så mye hits i bagasjen, kan dette bli et av høydepunktene i byen sommer, sier Nyhus.- Har du sett dem selv?

— Nei, men de spilte akkurat for fulle hus i Oslo. De har enormt mange hits og har solgt over 130 millioner album, så jeg regner med at det blir mange fans som kommer.

Morten Harket er også bekreftet til Odderøya 11. juli. 12. juli kommer Bob Dylan.

Turné

"In a World Like This"-turnéen, eller ”20th anniversary tour” som den også blir kalt, er den tiende turnéen Backstreet Boys gjør i sin karriere. Den er likevel enestående av sitt slag, da er ti år siden sist de var fulltallige på scenen. Kevin Richardson har igjen bestemt seg for å bli med i bandet, noe som førte til rekordsalg av billetter i blant annet Kina. Turnéen består av over 120 shows over hele verden, og er den største bandet noen gang har lagt ut på, skriver Odderøya Live i en pressemelding.

Backstreet Boys ble dannet i 1993 i USA, og hadde stor suksess på slutten av 90-tallet med sanger som "I Want it that Way", "Everybody" og "As Long as You Love Me".I 2005 gjorde boybandet comeback, og består i dag fremdeles av de opprinnelige medlemmene — Nick Carter, Howie Dorough, Brian Littrell, A. J. McLean og Kevin Richardson.

- Et fenomen

Fædrelandsvennens anmelder Rune Slyngstad har ikke sett boybandet live, men har anmeldt flere av platene, og karakteriserer Backstreet Boys som det store boybandet på slutten av 90-tallet.

Slik så Backstreet Boys ut på toppen av karrieren i 2001. Foto: NTB Scanpix

— De ble igjen veldig populære da de gjorde et comeback i 2005, og ble spesielt store i statene. De er verdens mestselgende boyband noensinne.- Hvorfor har de solgt så mye?

— De har veldig fengende låter, og de treffer veldig bredt. Det er ikke bare ungpikene som liker dem.

Slyngstad er derimot usikker på hvor spennende det blir å se boybandet live, og mener at publikum som kommer til Odderøya kommer for å se fenomenet Backstreet Boys, og ikke nødvendigvis for å få noen stor musikkopplevelse.

— Det var de to-tre første platene deres om var best. Deretter gikk det nedover. Jeg gav den siste plata deres som kom ut i fjor en toer.

- Ikke så verst

Anmelderne som anmeldte konsertene med Backstreet Boys i Oslo og Bergen var derimot mer positive. 9. mars spilte boybandet i Oslo Spektrum for 7500 publikummere, og VGtrillet terningkast fire for konserten:

Backstreet Boys anno 1997. Samme år kom boybandets andre plate "Backstreets Back". Foto: NTB Scanpix.

— Alle er slanke. Ingen har mistet håret. Dansekoreografien er mer charmeskole á la Motown i 1965 enn «moderne urban». Så alle fem henger med i svingene. Backstreet Boys var alltid ganske dydige. På grensen til «elegante». Det er derfor de fortsatt kan holde på med dette her. Kanskje kan de gjøre det om 10 år også.Også BT trillet fireren da Backstreet Boys gjestet Bergen 11. mars:

— Stemningen var det ingenting å utsette på. Og det låt faktisk heller ikke så verst da de fordums ungpikeidolene i det amerikanske boybandet Backstreet Boys fylte det utsolgte Uketeltet på Koengen tirsdag kveld.