Den 25 år gamle politimannen ble etter episoden sendt til sykehus og operert. Ifølge lokale medier ble han skutt i ansiktet. New Yorks borgermester Bill de Blasio sier at politimannen er «meget, meget alvorlig skadd».

Angrepet skjedde i bydelen Bronx, og en 35 år gammel mann med kriminelt rulleblad er ifølge politiet pågrepet for ugjerningen. Han er mistenkt for å ha skutt mot to politimenn i en politibil etter at de tok kontakt for å spørre ham ut som følge av et mistenkelig objekt. Da han ble stanset, skal han ha trukket et våpen opp fra bukselinningen og skutt flere ganger inn i bilen.

Angrepet skjer samtidig som det er stor oppmerksomhet om en rekke episoder der afroamerikanske menn har dødd etter å ha blitt jaktet på eller pågrepet av politiet rundt omkring i USA. Fredag ble seks politifolk siktet for drap i Baltimore etter at en mann døde i politiets varetekt.

I desember ble to politimenn skutt og drept mens de satt i en politibil i New York. Byens borgermester har tidligere fått skarp kritikk for ikke å ha uttrykt klar støtte til politiet under de store protestene mot politivold før jul. (©NTB)