Videoen ble lansert samme dag som artisten Tooji sto fram som homofil. Nettavisen omtaler «The Father Figure» som Toojis «komme ut»-video.

Artisten sier budskapet er at religion ikke kan hindre kjærligheten, han opptrer selv i flere intime scener med en mannlig prest i videoen. Det skal være formen og ikke budskapet som har falt biskop Ole Christian Kvarme tungt for brystet.

— Kirkerommet skal aldri benyttes som visuell kulisse for seksuelle scener i en kommersiell produksjon. En tilsvarende scene mellom mann og kvinne ville vært like uakseptabel, skriver biskopen og omtaler innspillingen som «helt uakseptabel».

Kvarme fikk vite om utleien av kirken i etterkant. Det var derfor for sent å stoppe innspillingen, men regelbruddet er fulgt opp med menighetsrådet i etterkant. Fra Frogner kirkes side heter det at det er scener i filmen «som ikke samsvarer med (...) prosjektbeskrivelsen».

26 år etter at Madonna skapte furore da hun forførte Jesus i «Like a prayer», kan altså en musikkvideo som blander religiøsitet og seksualitet fortsatt opprøre kirkens ledelse. (©NTB)