Onsdag kveld tok partiene pause i forhandlingene uten at noen var kommet til enighet.

— Det er ikke så enkelt dette her, sier ordførerkandidat Anne Kari Birkeland (KrF) til Fædrelandsvennen i 20-tiden onsdag kveld.

Etter to dager med samtaler er det ingen av partienes ordførerkandidater som har klart å sikre støtte fra et flertall av kommunestyrets 21 representanter. Høyre, KrF og Ap fikk alle fem kandidater hver og ingen av dem er villige til å gi slipp på ordførervervet.

Ap har snudd

Ap, som fikk høyest oppslutning av de tre, sa seg først villige til å støtte KrFs ordførerkandidat, men har nå snudd.

— Vi hadde et møte i går, men KrF valgte å avvente situasjonen. Vi regnet med at de ville komme til enighet med Høyre, men det ser ikke ut til at det har skjedd. Vår holdning nå er at vi ikke kan godta noen annen ordfører enn meg, sier Christiansen.

Ved 21-tiden onsdag kveld opplyser Christiansen at Ap vil gå i forhandlinger med Høyre torsdag morgen.

KrFs Anne Kari Birkeland er klar på at hun ønsker å bli ordfører.

— Vi har gått til valg på meg som ordfører og har fått gode tilbakemeldinger fra velgerne. Samtidig er det ikke slik at vi vil sikre oss posisjoner for enhver pris, sier Birkeland onsdag kveld.

Venstre på vippen

Senterpartiet, som fikk tre mandater i kommunestyret, har foreløpig ikke bestemt seg for hvem de vil støtte.

— Vi skal ha et møte i morgen kveld, når vi har fått samlet de tre som kom inn i kommunestyret, sier Olav Heimdal, som har holdt i forhandlingene på vegne av Sp.

Venstres Ole Morten Vegusdal sier at han støtter KrFs ordførerkandidat.

— Venstre ønsker en løsning med Anne Kari som ordfører i en deal med Frp. Høyre hadde vært en aktuell samarbeidspartner hvis de hadde vært mer fleksible, men de er klare på at de vil ha ordføreren, sier Vegusdal.

Høyres ordførerkandidat, Gunnar Høygilt, svarte ikke på Fædrelandsvennens henvendelser onsdag.

— Det er Gunnar som styrer forhandlingene. Avtalen er at han kommer til oss når det foreligger et forslag. Det har ikke skjedd ennå, sier Høyres Jon Inge Holm til Fædrelandsvennen.