Politiet i Østfold opplyser at sju personer kom med tog, mens resten kom med buss over Svinesund. Alle ble tatt hånd om av Politiets utlendingsenhet (PU).

Over Storskog i Kirkenes, den eneste grensestasjonen mellom Russland og Norge, kom det 43 asylsøkere onsdag. Grensestasjonen på Storskog stenger klokken 21 på kvelden og portene fra Russland åpnes ikke igjen før klokken 7 neste dag.

De fleste som kommer over Storskog er fra Syria, og flyktningruten fra det krigsherjede landet via Russland til Sør-Varanger er rask, om man har penger. Fra Syria tar man fly til Moskva, enten direkte, eller via Tyrkia eller Libanon. Derfra går turen med fly til Murmansk og buss til Nikel.

— Man kommer seg fra Damaskus til Storskog på under 48 timer. Dette er en fasttrack til Schengen, sa stasjonssjef Hans Møllebakken ved Kirkenes politistasjon til VG i begynnelsen av september.

UDI og Politiets utlendingsenhet (PU) skal nå opprette både mottaksapparat og full asylprosess i Kirkenes-området for asylsøkere som kommer over Storskog fra Russland. (©NTB)