Meningsmålingen er utført av Norstat på oppdrag for Utrop. Til sammen 500 personer med innvandrerbakgrunn over 18 år er spurt om hva de kommer til å stemme ved årets stortingsvalg. Vet ikke-kategorien er stor, hele 31 prosent av de spurte kunne ikke svare på hva de kommer til å stemme.SV er partiet i målingen med tredje størst oppslutning, 6 prosent.

Målingen viser at det først og fremst er innvandrere med vestlig bakgrunn som stemmer Frp. Men også innvandrere med bakgrunn fra Afrika er hyppigere representert blant Frp-velgerne enn andre etniske grupper.

Det overrasker ikke Ap-politiker Elvis Chi Nwosu som selv har bakgrunn fra Afrika.

— Den politiske bevisstheten er ganske høy blant afrikanske innvandrere. Folk bryr seg om nærmiljøet, og FrPs sterke retorikk, særlig i kriminalitetsspørsmål, appellerer til ganske mange fra vårt miljø, sier han til Utrop.

Målingen viser at flest innvandrere, 23 prosent, synes utdannings- og skolepolitikk er viktigst ved årets valg. 19 prosent av de spurte synes at finans- og økonomisk politikk er viktigst, mens 8 prosent mener at innvandrings- og asylpolitikk er viktigst.

Høyre fikk 4 prosent oppslutning, KrF 2 prosent, Rødt 2 prosent, Venstre 3 prosent, Sp 1 prosent og andre partier fikk 1 prosent. (©NTB)