Den ettersøkte palestinske bombemakeren og Hamas-lederen Mohammed Deif viste seg for første gang på lenge da en video med ham ble publisert på internett lørdag. I videoen advarer mannen som skjuler ansiktet sitt, men som utgir seg for å være den 43 år gamle Deif, om at den islamistiske palestinske gruppen Hamas aldri vil legge ned våpnene så lenge den israelske okkupasjonen av palestinske områder fortsetter.

Deif leder Hamas væpnede fraksjon, Ezzedine al-Qassam-brigadene, på Gazastripen og Vestbredden. Han er mistenkt for å ha vært hjernen bak selvmordsangrep i Israel som har tatt livet av flere titall mennesker, samt dødelige angrep på israelske soldater. Den israelske hæren har forsøkt å ta ham av dage en rekke ganger, foreløpig uten hell. Deif mistet et øye i et av likvideringsforsøkene.

— Frigjøringen av Gazastripen er blitt virkelighet takket være innsatsen fra de hellige krigerne (mujahedin), og derfor vil våpnene fortsatt holdes i våre hender, sier Deif i videoen.

— Dere sionister har forlatt Gaza i skam, men dere har ikke trukket dere helt ut siden dere fortsatt okkuperer Palestina, sier Deif videre og oppfordrer palestinerne på den okkuperte Vestbredden og Jerusalem om å fortsette den væpnede kampen mot okkupasjonen. (©NTB)