KRISTIANSAND: Bildet av røykteppet er tatt i retning mot sentrum av Kristiansand fra Fædrelandsvennens lokaler i Vågsbygd. Tidligere i dag ble det klart av vinden skulle snu sørover i løpet av ettermiddagen og kvelden. Resultatet av brannen kan derfor sees over store deler av Agder.

Overfor Fædrelandsvennen bekrefter flygelederne ved Kjevik at det er røyken fra Froland-brannen som sprer seg i sørlig retning. Flyene må gå gjennom denne røyken på vei opp og ned onsdag kveld.

Fra verdensrommet Satellittbildene er tatt i ettermiddag, og meteorologisk institutt forteller at bildene viser brannen på Sørlandet.

— Brannen kan sees fra verdensrommet. Og satellittbilder fanger ikke opp småbranner, for å si det sånn, forklarer Bjart Eriksen, vakthavende hos meteorologisk institutt.

Han forteller videre at røyken fra brannen vil spre seg sørvestover i kveld, og dermed til Kristiansand.

— I kveld og i morgen vil man sannsynligvis kunne se lave, mørke røykskyer over Kristiansand, sier Eriksen.

Ikke skadelig Men han understreker at røyken ikke er skadelig.

— Røyken som kommer over Kristiansand vil ikke være farlig eller skadelig, men folk vil nok stusse over mørke røykskyer på himmelen.

Han informerer videre om at vinden skifter til østlig retning i morgen, og at flammene da vil drive østover.

— I morgen vil brannen spre seg østover i retning Risør, uten at det er mulig å si noe om hvilke konkrete områder den vil ramme.